Zsikee26 kérdése:
Pánikbetegek, generalizált szorongók kedves sorstársaim.
Nektek mik a mindennapos tüneteitek a rohamokon túliakra
gondolok?
Szia.Nálam már nagyon rég kezdődött.Ha èpp nincs pánikrohamom akkor is vannak tüneteim.Szèdülés,rossz közérzet,gyengeség,valamim mindig fáj.Olyan mintha soha nem lennék már a régi és mintha nem is én lennék.Igennek èrzem magam a testembe.Félek,aggódom,nem tudok kikapcsolni.Szedek Frontint rendszeresen.Pszichiátrián is jártam ott kaptam antidepit de én is úgy vagyok mint te nem merem bevenni ezt elis mondtam.Mellette nagy ritkán pszichologushoz is járok legutobb 1hónapja voltam mert 2hetetne járnék csak az utolsó alkalmat lemondtam mert nem bírtam elmenni.Sokszor érzem hogy megfogok bolondulni.Szörnyű ez a betegség nehezen értik meg akik eddig nem élték át.Ha meg megbetegszem nátha vagy bármi ilyesmi jobban levesz a lábamról.Rossz hogy nem vagyok képes teljes életet élni.26N.3éve volt az 1.-ső pánikrohamom.
2017. márc. 3. 09:12
12/17 A kérdező kommentje:
sziasztok. sajnos annyira rossz állapotomban vagyok hogy hétfőn vissza mentem (természetesen kísérettel) az ideggondozóba. kaptam egy kisebb leb*szást hogy nem szedem a 2*1 spitomint... és emellé "jutalomként" kaptam rexetin antidepresszánst... így 5. napja szedem a 2*1 spitomint. mit mondjak a szédülés kezd kicsit múlni de helyette mintha hol le lennék lassulva hol kényszeresen akaratlanul mozognom kell.. ilyen furi... na az antidepresszánstól nagyon tartok így még várok vele hogy legalább a spitomint szokjam mêg és egy kicsit jól êrezzem magam. sajnos igen nem érti senki se a betegség tüneteit se a gyógyszer okozta mellékhatásokat.. egy dolog miatt döntöttem a gyógyszer miatt hogy megéljem a napjaimat nem pedig túléljem valahogy.. és ehhez a pszichoterápia kell és egy pici jobb közérzet hogy adjon reményt
13/17 A kérdező kommentje:
Szia én vagyok az aki 3éve pánikos.Nézd a jó oldalát te időbe fordultál pszichiáterhez és így sokkal több esélyed van hogy meggyógyulj.Igen ez a gyógyszer mellékhatása az ,,izgágaság.''!Te sejted vagy tudod hogy mi váltotta ki?Elkeserítő egyre többen vagyunk akik belekerülnek ebbe az ördögi körbe.Biztos van ebből kiút csak hinnünk kell benne hogy igenis meggyógyulhatunk/újra teljes életet élhetsz-élhetünk.Kivizsgálások voltak?
2017. márc. 3. 14:11
15/17 A kérdező kommentje:
nem mondgatni hogy az elején mentem. az első pánikrohamom 5 éve volt és nagyon ritkán évente egy kettő. de nem nyilvánítottam nagyobb gondot neki mert mindig tudtam valamihez kötni pl vihar miatt vagy a meleg miatt.. de másnapra sose volt baj. mare novemberben a semmiből jött és azóta nagyon megijedtem. és szorongok folyamatosan és emiatt az àllando szédülés félelem stb... mivel mamàmat ápolom szeptember óta (aki fekvőbeteg és beszélni se tud) reggel 7-5ig egyedül vagyok vele és ez is közrejátszott a túlzott aggódás... illetve ami még jobban az a teljes kimerültség így elhatalmasodott rajtam (az orvosom mondta)... hàt istennek pábikrohamjaim ritkán vannak de ez a szorongás okozta tünetek a legrosszabb nullahuszonnégybe. hogy tuti rohamom lesz... de nézzük a jó oldalát. itt a jó idő minél többet napon :) egy kis természetes antidepi :)
16/17 A kérdező kommentje:
és természetesen a vizsgálataim mind negatív. vérvétel vizelet. gyomor vastagbéltükrözés. nyakiultrahang (kicsi struma), hasiultrahang, ct, gerincröntgen.
Nem tudom aktuális-e még, azóta hogy vagy kérdező?
Nekem 2018 decemberében diagnosztizáltak generalizált szorongásos szindrómát. Olyan tüneteim voltak mint neked, a végén már 1 kg kenyérért is alig tudtam elmenni az idegességtől. Úgy éreztem, mint aki majd elájul.
Azóta már sokat tudtam meg erről a betegségről. Még nem múlt el sajnos, de a pánikrohamokat már meg tudom előzni. Ha épp nincs intenzív félelmem, akkor is, állandóan túlgondolok mindent. Én amúgy a meditáció, mindfullnes megtanulásán gondolkodom, mert azt érzem, hogy a szorongásból máshogy nincs megállás. Még így karácsonykor sem. Illetve, néha a szorongás nem pánik vagy félelem formájában "ölt testet", hanem elég nagy harag jön rám. De persze azért ilyenkor sem török, zúzok, csak mérgelődök magamban, ami szintén nem egészséges dolog lelkileg.
Remélem azóta mind jobban vagytok!
2022. dec. 25. 17:21
Kapcsolódó kérdések: