Milyen hatása lesz a Rexetin 20 mg-os tabletta és a Tiapridal 100 mg-os tablettának?
Holnap kezdeném el szedni a következő képpen.
6 napon keresztül reggel fél szem a Rexetinből, majd 7-ik naptól egész szem, illetve a triapridalból esténként fél szem., és napi 2* fél szem 0,25-ös frontin (ez elhagyás alatt).
Szorongásra és félelemre kaptam ezeket a gyógyszereket amik a következőkből állnak.
Félek a sötétben, az éjszakáktól, a hétvégéktől egész nap. Nem birom a bezártságot pl buszon ahol sok ember van körülöttem. Ilyenkor hirtelen felgyorsul a szivem egy pár pillanatig amig le nem szállok. Nem merek éjszka egyedül aludni. Nem merek egyedül közlekedni az utcán.
Állandó gyógyszerem még a Bisoprolol Sandoz 2,5 mg gyógyszer, ami Béta Blokkoló. Ezt reggel állandó időben szoktam bevenni. Sajnos olvastam a Triapridalnál, hogy Béta blokkoló mellett nem szedhető.
Szedi esetleg valaki ezt a két fajta gyógyszert? (rexetin és triapridal. Az első fél szem bevétele után lehet vele elmenni itthonról pl a városba ?
Csak segítőkész válaszokat várok.
Köszönöm. :)
A Drinfo szerint ezek szedhetők együtt.
A Rexetin és a Bisoprolol esetében lehet kölcsönhatás, de odafigyeléssel szedhetők együtt (szokatlan tüneteket jelezni kell a kezelőorvosnak).
Konkretan milyen kolcsonhatas lehetseges?
A tiapridalnal olvastam azt h nem szedheto egyutt beta blokkoloval.
Ezt nagyon sok gyógyszerre ráírják, a mezei fájdalomcsillapítókra is (évek óta szedek Bisoprololt, kb. mindenre rá van írva, hogy nem szedhető vele együtt, de a dokik mindig engedik).
Amúgy szokd meg, hogy mikor felírnak egy új gyógyszert, akkor rutinszerűen elkezded sorolni, hogy mit szedsz egyébként.
Ha bizonytalan vagy, akkor a gyógyszertárban is tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!