Az öngyilkosságra való hajlamosság örökölhető?
Nálunk 8 öngyilkos van a tágabb szűkebb családban anyai nagymama ágon.
Anyám testvére öngyilkos lett, magára hagyott 3 gyereket.
Anyai mamám testvére is öngyilkos lett ez a szűk család.
Valami biztosan örökölhető, ha más nem a depresszív hajlam, és hát ott van a transzgenerációs trauma ami mintegy lenyomat ott van a leszármazottak testében elmejeben, hogy ha minden kilátástalan lesz akkor van megoldás mégpedig az öngyilkosság.
Én is sokszor gondolok rá, hát nyilván nagyon közeli rokonaim így végeztek magukkal pedig nem voltak gyógyíthatatlan betegek, csak krízis helyzetbe kerültek és nem volt annyi született lelki rezilianciájuk, hogy más megoldást találjanak ki a gondokra.
Ma beszélgettem a mamával és még több öngyilkos családtagot is említett, távoli rokonok..
Mama unokatestvére stb.
Én jártam pszichológushoz, feszegettük ezt a témát, és én is úgy vagyok vele, hogyha végleg kilátástalan lenne az életem akkor egyértelmű és alap választás lenne számomra az öngyilkosság. Tehát örökölhető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!