Milyen gyógyteákat, vitaminokat, természetes gyógyszereket ajánlotok nyugodt, mély, lehetőleg álomtalan alváshoz?
Valeriana, Valeriana Relax, Valeriana Harmony(macskagyökér), Sedogelat Classic filmtabletta, Hova, Valinda, stb. Ezek mind nyugtatók.
A Hova Noctis bevont tabletta egy hagyományos növényi gyógyszer, amely macskagyökér és golgotavirág száraz kivonatát tartalmazza, A készítmény a stressz által okozott elalvási nehézségek kezelésére javasolt.
Kamilla. Imádom!
Jó a gyomoridegre is.
2-es kamillateaból melyiket fogyasztod? mert én a herbáriásat, ami ilyen tasakba van egy jó adag kamillavirágzat.
Milyen mennyiségben és hogyan készíted el a teád, hogy jól hasson?
Ennek mi koze az ezoteriahoz? XD
Ezek teai mind jok:
Harsfalevel es viragzat, macskagyoker(ebbol van a valeriana kivonat amugy), orbáncfű szerintem a legjobb, kamilla, levendula, galagonya, fehér fagyöngy. Én a hárs, orbancfu kombót ajánlom az tenyleg segit! :) persze sokat kell belole inni. Napi 1,5 liter és legalabb 6-8 orat azzon, ne túl forró vizzel forrazd le és kerüld a fém tárgyakkal, kanállal való erintkezeset a teanak.
Bármelyik jó :)
Kamillavirágzat, filteres. Nekem mindig más és más van. Én úgy készítem el, hogy kb. 1 literhez adok 4 db filtert. Mivel, hogy egy csészéhez (kb. 2-2,5 decihez) kell 1 db filter.
Ezt vagy "simán" megiszom (nekem ez így jót tesz a gyomromnak a keserűanyag ami benne van), vagy csináltam már olyat, hogy egy nagyon pici fahéjat beleszórok. A kedvencem az lenne, ha mindig jó sok mézzel és citromlével ihatnám, de persze a méz nagyon hízlaló, mert amilyen mennyiségben én iszom ezt a teát, ahhoz kb. 2 nap alatt simán elfogyna egy fél literes méz :)
De nem baj, mert én csak úgy simán is szeretem :)
Az jutott még eszembe, hogy a párnádra is csepegtethetnél 1-2 csepp levendulát (isteni!), és attól mély álomba szenderülnél :)
Nálam ez is nagyon bevált, elég jól bebódulsz tőle :)
Mulungu tea
kratom tea nagy dózisban
argetín mate tea
A fentiek mellett kiválló tapasztalatom van a herbária idegnyugtató teakeverékével.
Álom nélküli alvásra ne vággy!Az,csak a temetőben lesz!
Az agy jobbfele alvás alatt végzi szelekciós, feldolgozó munkáját.Ahhoz,hogy ne ébredj fel az intenzív álmoktól,ébrenlétben kell feldolgoznod stresszoraidat!
Ne feledd!A stressz hasznos dolog! Az ad különleges erőt a macskának is,hogy a kutya elől elfusson,vagy eredménnyel megküzdjön vele.A baj akkor van,ha folyton küzdenie kell!
A stressz hasznos,ha van lazításra lehetőség!
Arra sokat szolgálhat a testedzés,a klasszikus zene hallgatás,az imádság meditációja.(Nem elsősorban az imák szajkózására gondolok,hanem az Istennel való oda-vissza beszélgetésre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!