Másnak is ilyen a memóriája? Hogyan javíthatnám?
Munkahelyen megkérdezik, hogy "milyen vendég fog jönni?"
Nem tudok a dologról, meg nem is lényeges, sokkal e ezután teljesen kimegy a fejemből. Aztán pár óra múlva betoppan egy vendég. Oké, beengedjük.
Aztán később ha ! unalmamban a vendég látogatásának okán gondolkodom (kicsit hosszasabban) akkor beugrik, hogy jaaa, hát akkor xy-nak tényleg igaza volt, és ezt az embert vártuk.
Csak ezzel az a baj, hogy szerintem erre azonnal rá kellet volna jönnöm. Vagy legalábbis szeretném ha ennyire vágna az eszem.
Másnak mennyire jó a memóriája?
Velem gond van?
Hogyan érhetném elé azt, hogy azonnal eszembe jussanak az odaillő információk?
Sokszor beszélgetésnél is csendben maradok, mert nem jut eszembe semmi. Aztán mikor magamban vagyok és eszembejut a beszélgetés, egy csapásra beugranak dolgok, amiket mondhattam volna.
Minél gyakrabban csinálsz egy dolgot, annál jobb leszel benne. Gondolkodj, emlékezz többet vissza dolgokra. Én van, hogy azt csinálom, hogy körülnézek a környezetemben, és pár másodperc alatt (vagy egy másodperc tört része alatt) próbálom a lehető legtöbb információt, emléket előhívni. Néha Sherlock-nak érzem magam :D (láttad a sorozatot? ha nem, pótold, fucking good)
Beszélgetésnél ügyelj, hogy ne parázz rá, és jön az, ha jönnie kell. És arra is gondolj, hogy nem egy emberen múlik a beszélgetés, a partnered is hozzátesz. És figyelj arra, amit a partnered mond, mert az általa elindított témákat, gondolatmeneteket is továbbviheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!