Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Másnak is ilyen a memóriája?...

Másnak is ilyen a memóriája? Hogyan javíthatnám?

Figyelt kérdés

Munkahelyen megkérdezik, hogy "milyen vendég fog jönni?"

Nem tudok a dologról, meg nem is lényeges, sokkal e ezután teljesen kimegy a fejemből. Aztán pár óra múlva betoppan egy vendég. Oké, beengedjük.

Aztán később ha ! unalmamban a vendég látogatásának okán gondolkodom (kicsit hosszasabban) akkor beugrik, hogy jaaa, hát akkor xy-nak tényleg igaza volt, és ezt az embert vártuk.

Csak ezzel az a baj, hogy szerintem erre azonnal rá kellet volna jönnöm. Vagy legalábbis szeretném ha ennyire vágna az eszem.

Másnak mennyire jó a memóriája?

Velem gond van?

Hogyan érhetném elé azt, hogy azonnal eszembe jussanak az odaillő információk?

Sokszor beszélgetésnél is csendben maradok, mert nem jut eszembe semmi. Aztán mikor magamban vagyok és eszembejut a beszélgetés, egy csapásra beugranak dolgok, amiket mondhattam volna.

2017. febr. 3. 17:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Minél gyakrabban csinálsz egy dolgot, annál jobb leszel benne. Gondolkodj, emlékezz többet vissza dolgokra. Én van, hogy azt csinálom, hogy körülnézek a környezetemben, és pár másodperc alatt (vagy egy másodperc tört része alatt) próbálom a lehető legtöbb információt, emléket előhívni. Néha Sherlock-nak érzem magam :D (láttad a sorozatot? ha nem, pótold, fucking good)

Beszélgetésnél ügyelj, hogy ne parázz rá, és jön az, ha jönnie kell. És arra is gondolj, hogy nem egy emberen múlik a beszélgetés, a partnered is hozzátesz. És figyelj arra, amit a partnered mond, mert az általa elindított témákat, gondolatmeneteket is továbbviheted.

2017. febr. 3. 18:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Ennek nincs neve, max. annyi, hogy figyelemzavar, nem elégé figyelsz vagy nem érdekel annyira az információ és ezért esik ki. Én is ilyesmi vagyok, mindent elfelejtek, cég neveket, neveket és ezért jegyzetelek mindent, főleg ha fáradt vagyok többször kell visszakérdeznem és ez tök ciki. Annyit tudsz tenni ellene, hogy minden infó ami kell a munkához leírod és magadnál vagy magad mellett tartod.
2017. febr. 3. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!