A pszichiátria áltudomány, lobbi vagy tényleg hatásos? A szcientológusok támadják ezzel, valós alternatívájuk van? Gyógyszerek és terápia nélkül meg lehet gyógyulni súlyos depresszióból vagy más krónikus lelki betegségekből?
Figyelt kérdés
2017. febr. 2. 13:44
21/25 anonim válasza:
Ja,és ha nem tudnak kezelni egy problémát,akkor mossák kezüket,semmi felelősség nincs rajtuk.
Még egy sebészt pl felelősségre vonnak,ha eltol egy műtétet,addig egy pszichológus nyugodtan elküld téged,ha akar,és semmi következménye nincs...
22/25 anonim válasza:
Nagyon sokan soha nem gyógyulnak meg depreszióból, krónikus lelki betegségekből.
Vallás is lehet. Egyházakat sok mindenben emlékeztet.
23/25 anonim válasza:
Khm, bocsi a billentyűzetem önjavító, tehát: egyházakra.
24/25 anonim válasza:
Egyszerűen csak beszélgetni kellene, meghallgatni a másikat és társadalmi szinten javulna az emberek lelkiállapota. Az utóbbi években a közösségi portálok miatt is lényegesen romlott a társadalom mentális állapota, továbbá az internet, a kereskedelmi Tv-k népbutító műsorai is hozzájárultak ehhez. A családi kötelékeket kellene megerősíteni és emberbaráti viselkedést tanúsítani egymás iránt. Én sem hiszek a pszichiátereknek. A tesóm, válása miatt került szorongásos állapotba, elment orvoshoz egyből xanaxot írt fel neki, pedig ezt a helyzetet kemikáliák nélkül is lehetett volna kezelni. Nem hiszem, hogy egyből a gyógyszerekhez kell nyúlni, ha bármi gondja van az embernek, bár a gyógyszeripar ebben érdekelt, no meg az orvosok is, hogy sok pénzt keressenek. Ki kell zárni sokszor ezt a beteg külvilágot, ki kell menni a természetbe, fogni egy jó könyvet, hallgatni jó zenét, játszani a kutyával, és beszélgetni olyanokkal, akik empatikusak irányunkban. Tudom nehéz ilyet találni, de meg kell próbálni, vagy olyan műsorokat keresni pl. youtube-on, amik épülésünkre szolgálnak. Van sok ilyen. Én is voltam alvászavaros, az őrület határán voltam már, egyből valeriánát vásároltam a problémára. Elvileg ez ártalmatlan, de most már ezt sem merem beszedni. Más megoldásokhoz folyamodok, ha lelki gondjaim vannak. A megoldatlan, félbehagyott ügyeket, nagyon gyorsan rendbe kell tenni.A fizetendőket befizetni, nem halogatni. A gonosz embereket, akik ártanak nekünk, ki kell zárni életünkből. Kell keresni hasznos tevékenységeket, amik örömet okoznak. A pénzt nem hajhászni. Ha tudtok sportoljatok, kedélyjavító, ha sétához van kedvetek, akkor sétáljatok. A számítógép mellől álljatok fel, menjetek ki a szabadba, élvezzétek a napsütést.Régen nagyon kellemes időtöltés volt, a kártyázás, römizés, társasjátékozás is. Hová tűntek ezek a tevékenységek. Hosszan lehetne sorolni, mennyi lehetőség van, hogy a depressziós hangulatból kijöjjünk.
25/25 anonim válasza:
A Szcientológia Egyház érte el, hogy egy pszichiátriai intézetet bezárjanak, erre még büszkék is voltak a hülye újságjukban, csak már eltüntették a netről azóta.
Wikipédiáról: "Fontos adalék, hogy Hubbard nem egyszer házalt pszichiátriai intézeteknél a módszereivel, de sehol nem fogadták el a féltudományos elméleteit. A pszichiátriaellenesség innen is ered."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!