A pszichiátria áltudomány, lobbi vagy tényleg hatásos? A szcientológusok támadják ezzel, valós alternatívájuk van? Gyógyszerek és terápia nélkül meg lehet gyógyulni súlyos depresszióból vagy más krónikus lelki betegségekből?
Egyvalamit célszerű tisztázni: a szcientológia is a pszichológia eszköztárával dolgozik, folytatnak terápiát. Csakhogy ők a bizalmi kapcsolatot a páciensek manipulálására használják, ami a "hagyományos" terápiás keretek között tilos.
Egy pszichológus arra ösztönöz a terápia során, hogy önmagad legyél, alakítsd ki a saját problémamegoldási stratégiáidat, definiáld újra az önmagadhoz és a világhoz való viszonyod.
Egy szcientológus nagyjából ugyanezt teszi, csak manipulatív eszközökkel elhiteti veled, hogy neked az lesz a legjobb, ha belépsz az egyházukba, nekik adod a pénzed jelentős részét, stb. Nagyon sok alattomos eszközük van, többek között az, hogy komoly kampányokat folytatnak a "pszichiátriai visszaélések" témakörében. Egy mentálisan beteg embert nagyon könnyű meggyőzni arról, hogy ő áldozat, akinek a helyzetével visszaélnek...
Abban az egyben azonban igazuk van, hogy gyógyszerek nélkül tökéletesen ki lehet gyógyulni a depresszióból, pánikbetegségből, szorongásokból. A pszichoterápia sok esetben önmagában is elég ehhez. Én életemben kétszer voltam nagyon súlyos depressziós (pánikrohamokkal), első alkalommal pszichiáter kezelt, gyógyszerekkel és terápiával (csak átmeneti megoldást hozott), második alkalommal pszichológushoz fordultam és egy szem gyógyszer nélkül gyógyultam ki, mégpedig tartósan. Szóval én a terápia hatékonyságában jobban bízom. EZ valós alternatíva. A szcientológia nem az.
Mennyi ideig kellett pszichológushoz járnod, hogy kigyógyulj? Milyen betegségre?
Egyébként nekem is akkor lett szimpatikus a pszichiátria, amikor a szcifik elkezdték szapulni. pont ők beszélnek áltudományról! Sokan sajnos hisznek nekik. Főként a paranoid betegeket tudják felhergelni. Akik egyébként is hajlamosak az összeesküvés elméletekre. Egy haverom belehalt, mert letette a pszichiátria ellenes hecckampány miatt a gyógyszerét. Skizó volt, megnézett valami You Tube videót... 2 hónap és kampó. Gyógyszerek nélkül nem bírta ki...
Előző,
látszik, hogy nem szeded rendesen a gyógyszereidet.
A pszichiáter orvos,feltételezem hogy nem egy tömött libáért kapta a neve elé a dr. jelzőt. Azokat a gyógyszereket pedig tutira ismeri amit a pszichiátria területén használnak,erről ne legyen kétséged.
Aki aktívan rendel,vagy egy intézményben dolgozik az naprakész ugyan úgy mint a háziorvosod ha felkeresed hogy szorulásod van.
Inkább hiteltelen.
Általában olyan emberek mennek pszichológusnak,akik kiegyensúlyozott életet élnek,jó családból jöttek,jó anyagi körülmények között élnek.
És arról akarnak meggyőzni téged,hogy a világ szép...
Persze szép,csak nem mindenkinek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!