Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy tinédzser gyermeknek...

Ha egy tinédzser gyermeknek pszichés gondjai vannak, azt egy pszichiáter vagy pszichológus tudja megállapítani? Illetve mennyi időbe/foglalkozásba telik?

Figyelt kérdés

2017. jan. 28. 21:59
 1/3 anonim ***** válasza:
A psziches zavart par masodperc alatt fel lehet ismerni vagy felreismerni. A kerdes, hogy ki teszi. A pszichologus, pszichiater is ember szoval o is tevedhet. A papirt viszont o irja.Egyebkent szerintem csak eltevedt emberek vannak akik kis segitseggel vagy onerobol, siman visszaterhetnek a kerekvagasba.
2017. jan. 28. 22:13
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha tinédzser koromban nem kerültem volna pszichológushoz, saját döntésből, sokkal jobban jártam volna. Fel se fogták, hogy mi van pedig súlyosan bántalmaztak otthon, pedig lett nekik mondva. Azt is mondták, hogy hogy nem szoktam már meg, hogy bántanak, 13 évesen.
2017. febr. 8. 11:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Én tinédzser vagyok pszichés gondokkal, régebben pszichiáter, mostanában már pszichológus kezel. Súlyosabb szorongásos zavarom van, enyhébb(már xD) bipoláris zavarral, azért is nem kell gyógyszert szedni, mert nélküle is kordában tudjuk tartani. Nem mondom, hogy egyszerű, de mivel járatos vagyok a pszichofarmakológiában, tudom, mit utasítok el. Pszichiáterhez más miatt kerültem, az pszichotikus zavar volt.

Az, hogy a szakember megállapítson egy pszichés gondot, nagyon gyorsan megvan. Onnan a pontos diagnózis felállítása, ami nehézkesebb, mert a DSM némely esetben elég árnyalt különbségeket tesz, így nem mindig egyszerű.

A megoldása is egyénenként változó. Valakinek hosszútávú farmakoterápia használ, valakinek a hosszú pszichoterápia, az is előfordul, hogy néhány beszélgetés után helyreáll a rend. :)

Remélem, segítettem.

16/(meleg)f

2017. márc. 6. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!