Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az idegrendszeremmel van baj?

Superbayern kérdése:

Az idegrendszeremmel van baj?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy ha edzek (főleg súlyzóval) akkor gyakran aznap este rossz a közérzetem.. olyan pánikszerű tüneteim vannak néha. de csak akkor amikor megerőltetem az idegrendszerem.. vagy fáradt vagyok.. kommentben leírom röviden a történetet

2017. jan. 24. 21:41
 1/9 gömbicica ***** válasza:
Rossz kozerzet miben merul ki??
2017. jan. 24. 21:55
 2/9 A kérdező kommentje:

tavaly nyár közepén történt velem, hogy éjszakai műszak közben amikor autót vezettem, hirtelen erősen megszédültem és félre is álltam a kocsival, aztán hívtunk mentőt...sose volt még velem ilyen, ezért megijedtem, azt hittem stroke-om van.. ez az egész állapot kb. 10 másodpercig tartott de korábban sose volt velem ilyen..aztán a kórházban sok vizsgálatot elvégeztek.. (koponya ct, vérvétel, vérnyomás, stb) semmi eltérést nem találtak...nem is jött elő utána néhány napig az érzés.. aztán több nap múlva ismét éjszakai műszakban történt ugyanez, ugyanígy.. de akkor már éreztem előtte valami furcsát a fejemben.. még bele is csengett közben a fülem és ismét nagyon megijedtem... na ekkor elmentem vagy 3 hét táppénzre, és pihenésem alatt elég sokat futottam, sportoltam, és ekkor nagyon jól éreztem magam.. nem is volt semmi ilyen tünetem... aztán visszamentem melózni és szépen lassan jöttek ilyen-olyan tünetek.... pl. rossz közérzet..aztán a stroke, vagy a szívinfarktus tünetei.. szinte ugyanazok a tünetek. vagy ez.. vagy az.. egyszerre mindkettő nem volt ... utánaolvasgattam a pánikbetegségnek... valóban ezek a tünetei is lehetnek... mostanában előszokott jönni ilyen olyan tünet, de olyan erős szédülés nem... amikor egy kis tünet előjön akkor általában megijedek és jön sorra a többi.. egyre jobban kedzek rájönni, hogy inkább akkor jönnek a tünetek, amikor fáradt vagyok (pl. éjszakázás után, vagy 5km erőltetett séta után,, vagy főleg súlyzós edzések után... mintha az idegrendszeremet nagyon megerőltettem volna és amiatt.. ha nem mozgok semmit és kipihent vagyok akkor nem szoktak jönni a tünetek. kezd nagyon idegesíteni ez az egész.. szervi bajom valószínűleg nincsen... 28 éves vagyok és sose volt szervi bajom... nem iszok alkoholt, nem cigizek, szinte mindig csak ásványvizet iszok.. elég sok folyadékot megiszok egy nap.. sportolok... azt még megemlítem, hogy nyár közepétől mivel átkerültem egy másik műszakba ott jobban szorongok mint előtte... aztán barátnőm felköltözött pestre egyetem miatt, de még együtt vagyunk... és a sportfogadáson is idegeskedek mostanában sokat... a munkám is elég stresszes.. nagyon sok felelősség van rajtam...

röviden összefoglalva: pánikszerű tüneteim vannak főleg miután súlyzós edzést végzek (általában mindig a nap végére vannak a tünetek) amikor fáradt vagyok éjszakázás után...

Köszönöm annak, akinek volt türelme elolvasni. remélem kapok néhány választ! köszönöm előre is!

2017. jan. 24. 21:56
 3/9 A kérdező kommentje:
annyit még hozzáteszek, hogy tavaly nyár elejétől csalánkiütésem van.. ami miatt pár éve már voltam kórházban.. (akkoris nagyon sokat stresszeltem munka közben..lassan 7 éve, hogy rendőr vagyok) aztán ez a kiütés most nem annyira durva de nagyon rontott az életminőségemen, ezért ingerlékenyebbé váltam, aggódtam magam miatt.. aztán sok kis dolog miatt egyre jobban ideges voltam... és jöttek ezek a megszédülések, ezek a pánikszerű tünetek..
2017. jan. 24. 22:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Szinte pont ilyen tüneteim vannak nekem is. Vannak időszakok amikor keményebben élem ezeket van, hogy kevésbé. Nálam enyhít ezen amikor az alap szorongást próbâlom oldani és akkor nem reagálok rohammal a legkisebb feszültségre is. Mivel nálam is jelentkeztek az idegrendszeri tünetek én a nagydózisú magnéziumot kezdtem szedni b vitaminnal. Az nekem bevállt. Viszont ha nem múlik és tudod hogy mi váltja ki ezeket lehet váltani kell pl munkahelyet. Nálam sincs testi betegség ezért mikor nagyon elfajult a helyzet kértem segítséget pszichológustól. A gyógyszerek szedését én nem választanám. Próbáltam de kb munkaképtelenné tett így még nehezebb volt kimászni belőle. Nem lehetetlen, sok sikert és kitartást!
2017. jan. 24. 22:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem változtatnod kellene, vagy elhagynod azokat a dolgokat, amik előidézik. A pánikbetegség ilyen, csak úgy jön, én a legelső rohamomnál (és az azt követő pár hetes mindennapos rohamozós időszakomban) például egyáltalán nem voltam stresszes helyzetben. Nyilván elsőre én sem tudtam mi ez, rettegtem is és mentem én is vizsgálatokra, de nem találtak semmit. Tartott pár hétig, majd elmúlt, volt néhány nyugis hónapom aztán megint. Tulajdonképpen nagyon nehéz behatárolni, hogy miért is lehet valakinek ilyen problémája, de ha edzel már eleve eszedbe jut, hogy aznap rosszul leszel, és akkor nyilván sokkal nagyobb eséllyel meg is történik. Én sem javaslom egyébként a gyógyszereket, sőt, nagyon-nagyon nem javaslom, próbáltam, de csak felerősítette, mondjuk ez nem jelenti azt, hogy nálad is ez történne, minden emberre minden másként hat, de csak azt tudom javasolni, hogy változtass kicsit azokon a dolgokon, amiktől rosszul érzed magad, stresszelnek, vagy tudod, hogy rohamod lesz tőle, ha elhagyni nem akarod vagy tudod, és amint egy picit másként állsz hozzá próbáld tudatni magaddal, hogy így már nem fog ártani neked. Baromi rossz egy roham és az attól való félés is, tehát elsősorban azt kell rendbe tenned magadban, amire jelenleg az agyad vagy szervezeted ilyen rohamokkal reagál. Remélem sikerül megoldanod, mert kiküszöbölhető a dolog.
2017. jan. 25. 05:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem próbálj sürgősen munkahelyet váltani.Nekem úgy tűnik, ott jön elő legtöbbször a bajod.szerintem te nem szereted azt a helyet, elutasítod.Vagy nem bírod alapból az éjszakázást.Tehát az egész amit csinálsz, nem neked való, lehet hogy a súlyzózás sem.Szerintem ha csak teheted próbálj lazítani, legalább az éjszakai műszakot kihagyni.Meg a súlyzó helyett valami mással próbálkozz.Próbáld megtalálni azokat a dolgokat, amik jobban hozzád valók, mert ez most nem az.
2017. jan. 25. 11:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is a munkahelyeddel van a gáz, vagyis, hogy nem bírod a munkádat. Sok az amit elvárnak tőled, ennyi. Ezért vagy rosszul. Nem gyógyszer kell, hanem más területet kell keresned, mert így tönkre fogsz menni, nem csak idegileg!
2017. jan. 25. 14:07
 8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszát! rendesek vagytok. Munkahelyen egy jó ideig elrendeztem magamnak a nyugis helyet és ott nagyon jól érzem magam. Márcsak véglegesíteni kellene azt a helyet és végre rendbe jönnék, mert nagyon rontja az életminőséget ez az állapot :)
2017. jan. 25. 14:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor sok sikert! :)
2017. jan. 28. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!