Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A Ritalin nagyobb mennyiségben...

A Ritalin nagyobb mennyiségben tényleg olyan mint a kokain?

Figyelt kérdés
Egyik osztálytarsamnak kell szednie Ritalint, ami a figyelemhiányos hiperaktivitásra való, már egy ideje szedi, de nagyon rossz dolgokat hallottam róla, és aggódok érte. Állítólag olyan hatása van mint a kokainnak! Mit tudtok erről? Ez igaz?

2017. jan. 21. 20:51
1 2 3
 11/21 jeverezi ***** válasza:
67%
Nem vagyok internetről tájékozódó barom hanem voltam ifjúságpszichiátrián evés zavar miatt és ott találkoztam figyelemzavaros, hiperaktív diákokkal akiket ezzel tömtek
2017. jan. 23. 14:40
 12/21 anonim ***** válasza:
57%
Figyelj itt mindenki tud nornálisan kommunikálni. Ne sértegess senkit csak mert más a véleménye. Nem csak neked van fogalmad arról mi ez a betegség. Én továbbra is betiltanám a gyerekek gyógyszerezését. A gyerek a tanulmányaival nem magának akar megfelelni. Egy 7-8 éves biztos hogy nem hanem a tanárnak és a szülőknek. A gondot továbbra is itt látom. Nagyon sok a negatív tapasztalat a gyerekek gyógyszerezésével. Valóban veszélyes változtatni egy még ki sem alakult személyiséget.
2017. jan. 23. 15:43
 13/21 anonim ***** válasza:
70%

Én is figyelemzavaros vagyok...bár kaptam volna gyógyszzert!

Igy minden nehezebb volt.

2017. jan. 25. 13:19
 14/21 anonim ***** válasza:
36%

Nos.

Nekem gyerekként írták fel ezt a gyógyszert.

Bár jo tanuló voltam... szorogásos gyerek lettem, Szuicid hajlamokkal, megfelelési kényszerrel, és indulat kezelési gondolkkal...

13evesen emelte a doki az adagomat aminek hatására gyogyszermergezést kaptam es majdnem meghaltam.

Utana soha többet nem vettem be ebből a gYogyszerbol.

Most pedig tobb mint 30evesen diagnosztizáltak bordenline személyiség zavarral. Mindenkit magamnál jobbnak es értékesebbnek tartok, még az utolsó drog függő csövest is. Bántalmazott 2parom is amit betudtam annak hogy “azert kaptam ezt mert ennyire szar ember vagyok” stb

Az orvosom szerint az hogy gyerekként szedtem a totál int nagyon sokat rontott a felnőttkori állapotomon.

2018. jan. 7. 17:24
 15/21 anonim ***** válasza:

Bocsanat átírta a telom

Tehát az hogy szedtem a ritalint......

2018. jan. 7. 17:28
 16/21 anonim ***** válasza:
24%
Soha semmilyen nyugtatót nem szabad szedni, se gyereknek, se felnőttnek. Az a betegség, hogy figyelemhiányos hiperaktivitás nem létezik!!!!!!!!
2021. ápr. 12. 03:10
 17/21 anonim ***** válasza:
35%

Nem tudom minek ugatnak olyanok bele ebbe

Andru te fogd be a pofád

2021. ápr. 12. 03:56
 18/21 anonim ***** válasza:
75%

"Nem tudom minek ugatnak olyanok bele ebbe"

Szóval olyanok minek, akik a laposföldesek szintjén vannak, fogalmuk sincs mi ez, csak magyaráznak. Azzal foglalkozzatok, amihez van közötök, ehhez nincs. Semmi! A gyerekeknek pedig jár egy rendes élet, és nem pár hülye fogja tőlük elvenni, mert szerintük a gyóccerrossz

Ez egy neurológiai fejlődési zavar. Nem lelki betegség. Autistáknak is ezt mondogatjátok, hülyék?

2021. ápr. 12. 03:57
 19/21 anonim ***** válasza:
73%

14

Te pedig ne hazudj, olyan nincs, hogy gyógyszermérgezés ritalintól. Miképp kell ezt elképzelni, mikor a veszélyes dózis valahol 80mg-nál kezd kezdődni, de igazából 120-at is probléma nélkül (némi rosszul lét, és nem alvás lesz, de "mérgezés"? :D ), mi történt? Az orvosod neki állt 300x annyit beléd tömni, mi?

Rajtad az rontott, hogy nem kezeltek rendesen. Nem a ritalin, semmi köze a személyiségzavarhoz.

2021. ápr. 12. 03:59
 20/21 anonim ***** válasza:
73%

Ez akkor is nehèz kérdès. A gyógyszer az agy dopamin rendszerébe nyúl bele. Ami elvileg az adhd esetében alacsonyabb mint normál esetben.

Élete végéig nem szedheti, vagy teljesen hatàstalan lesz egy idő után. 28 éves vagyok és nem nőttem ki. Iskola után is van élet.

Hiába a gyógyszer hosszú ideig voltam amfetamin függő, ami ugye szintén a dopamin rendszert befolyásolja. X év után a Ritalin hatástalan. 6 év után tudtam leállni, és úgy dönteni, hogy olyan munkát kell keresni ahol ez előny lehet.

Magyarországon felnőtt államilag támogatott ambulancia 1 van. Egy éves várólistával. Nehéz ilyen túlterheltség mellett eldönteni, hogy mi a helyes kezelés. Szerintem lehülyézni sem lehet senkit.

Tele lesz szorongással meg negatív tapasztalatokkal ha nem szedi? Miért attól nem, hogy őt gyógyszerezni kell mert nem olyan mint a többi gyerek?

Nincs helyes döntés. Nincs rossz döntés. Nincs elérhető normális ellátás. Mérlegelni kell. A gyereket zavarja jobban vagy a szülőt/tanárt? Ha utóbbi, és a gyereked tudja kompenzálni egyéb képességeivel a kudarcait amelyek ebből fakadnak, akkor a gyógyszer helyett arra kell megtanítani hogyan kezelje.

Beszedek egy gyógyszert ès jól vagyok. Ezért szedem folyamatosan, anélkül, hogy meggyógyulnék tőle. Ez mi ha nem drog? A dopamin rendszert támadja minden adhd gyógyszer, ahogy a drogok is.

2021. ápr. 12. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!