A Ritalin nagyobb mennyiségben tényleg olyan mint a kokain?
nem nincs olyan hatása mint a kokainnak. Ennek serkentő hatása van felpörgeti a központi idegrendszert, megnöveli a dopamin szintjét az agyban. Jobban tud tőle koncentrálni, figyelni és megfontoltabbá válik a jelleme. Viszont ha nem veszi be a gyógyszert viszatérnek a hiperaktív és figyelemzavaros tünetei.
Sokáig használva fogyást, tickelést és depressziót okoz.
Ez maga a SÁTÁN!
3 éve felírták nekem is figyelemzavarra hivatkozva. Az első kettő után furcsa hallucinációim kezdődtek, majd fokozódtak. Persze mondták, hogy felléphetnek magatartás beli problémák, de én ezt csak később tudtam meg(később mondták meg). Elmentem orvoshoz, hátha allergiás állapotot váltott ki az egyik összetevője. Egy rakat vizsgálat után semmit se találtak, nem is igazán voltak benne allergén anyagok. Egy orvos azt mondta, hpgy nem tudja miért írták fel, és hogy ez olyan mint egy drog.
Ennyi hülyeséget =D
1. Inkább hasonlít a speedre, mivel amphetamine származék, és inkább noradrenalin visszavétel gátló, mint sem dopamin.
2. Igen ez egy kábítószerként is használható anyag.
Mint a nikotin. Vagy a koffein. Vagy az alkohol. Vagy a nyugtató. Meg megannyi más dolog
3. #2, ha neked hallucinációid voltak egy kis methylphenidate-től, akkor neked súlyos mentális problémáid lehetnek. Ez a szer csak akkor okozhat pszichózist, ha az ember túl sokat szed be, nem alszik tőle hosszú napokat, vagy esetleg alapvetően olyan problémái vannak, amitől ezek kijöttek. Vagy csak simán hazudsz, amit nem tartok kizártnak.
Kérdező, ez a szer nagyon hasznos tud lenni, nem mindenkinek segít, de általában igen.
A rengeteg rémhír azért terjeng róla, mert Amerikában már az anyukák azért is feliratják, hogy a gyerek jobban tanuljon, hiába nincs is semmi baja. Felelőtlen felhasználás, felelőtlen emberek kezében. Nomeg, mert sokan rekreációs céllal használják. Amúgy meglehetősen ártalmatlan szer, mondjuk az alkoholhoz képest, vagy épp fájdalom csillapítokhoz képest.
Majd ha tisztában leszel az adhd-val rendesen, akkor okoskodj a kezeléséről.
De látom te már az okait is tudni véled, amit maguk az orvosok is csak sejtenek. Remek!
A ritalin nem azért van, hogy 50évig szedjék. A ritalin azért van, hogy a gyerek ne bukjon meg 55x 3. osztályban, mert arra sem képes figyelni 10percig, hogy mit mond a tanár neki. Értem? Akkor jó, most már leülhetsz
Neked annyira nincs fogalmad, hogy szörnyü...
Bszdki, nem fogod fel? A gyerek képtelen az iskolában, szociális dolgokban ÖNMAGÁNAK kielégítő teljesítményre. Felnőtt korára ez lesz ami a szétnyomja a lelkét, nem 1 szem Ritalin, te okos...
Amúgy meg, kap ritalint, teljesít az iskolában, eljár terápiára, és mire felnőtt lesz nem kell Ritalin. Értem?
Ehelyett te nem adnál neki gyógyszert, meg várnád azt a 2-3 évet mire a terápia egyáltalán elér bármilyen célt, közben tele lesz rossz tapasztalatokkal a gyerek, önértékelési problémával, szorongással, stb.
Kész is a személyiség zavar, szorongásos zavar felnőtt korára. Ez kell, igazad van.
Én ezzel a betegséggel együtt élek, nekem ne magyarázd már, hogy mi a helyes és mi a helytelen. A legkönyebb ez, más fszával verni a csalánt. Én átéltem a te hülyeséged, és nem kívánom senkinek. Bár kaptam volna valami gyógyszert, ami segít figyelni az iskolában rendesen. De nem, nem kaptam, és te ezt eljátszanád mindenkivel. MERT A RITALIN ROSSZ, JUJ!!!
A narkolepsziásnak is ezt mondod amúgy? Ne szedje, mert rossz? Szar internetről tájokozódott brom vagy te is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!