Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Állandó mellkasszorítás....

Állandó mellkasszorítás. Elmúlik valaha?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, 1,5 évig pánikbeteg voltam, már teljesen kijöttem belőle, a gyógyszert is abbahagytam pár hete.

4 éve folyamatosan szorít vagy nyom a mellkasom, olyan, mintha egy nagy súly lenne benne.

Ezt a gyógyszer és a pszichoterápia sem tudta elmulasztani.

Egyébként akkor kezdődött, mikor nagyon szerelmes voltam, és egy bizonyos helyzetben a srác nem közeledett felém.

Annyira fájt nekem ez a dolog...szóval túl sok volt a stressz, rengeteget hánytam, annyira izgultam, mikor megláttam a fiút. A szervezetem mindenhogy tiltakozott ellene, mert ennyire stresszelt még a közelléte is.

De hát azóta már volt 2 barátom, nem csak ilyen "plátói" szerelem.

De a mellkasom ugyanígy szorít. Biztos hogy a sok stressz is közrejátszott, hogy kialakult. Azt hittem, ha túlleszek a pánikon, ez is elmúlik...

De nem értem...roham rég elmúlt nem is tartok tőle, azt is elfelejtettem, milyen az. Rendbe tettem mindent a lelkemben, az önbizalmam is megerősödött, kiegyensúlyozott vagyok, de ez a rohadt szorítás 4 éve van!!

És rohadtul unom!! Valaki tapasztalt már ilyet?? És elmúlt? Vagy hallottatok már ilyenről?

2010. máj. 5. 22:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Simaizmok ilyesmit nem csinálnak, azok a zsigeri szervekben vannak, és ha görcsölnek, akkor rendkívül éles fájdalmat fogsz tapasztalni.

Én gyógymasszőr vagyok, és megpróbálkoznék egy szegmentmasszázzsal. Ez olyan dolog, amiről nem sok helyen fogsz hallani, mert a gyógymasszőrök vizsgáznak ugyan belőle, de többségükben legszívesebben még aznap este örökre elfelejtik; orvos pedig az életben nem fogja mondani neked, mert fogalma sincs róla, valamiért kihagyták a képzésükből. A masszázsnak számos pozitív hatása van, melyeket lehetetlenség így este 11 után mind felsorolni, de egyrészt relaxál, megnyugtat, másrészt hat a keringésre, a bőrre, az izmokra és a kötőszövetre, áthangolja az idegrendszert, és a szegmentmasszázs hat a belső szervekre is. Ha érdekel, beszélhetünk róla részletesebben is, csak most késő van, de ha más nem segít, én ebben jó esélyt látok. Kereshetsz privátban is.

2010. máj. 5. 23:25
 12/15 anonim ***** válasza:
Jobbat mondok..,járjál jógázni,és "helyreteszi" az idegrendszered és ott az irányitott légzéssel a csakráid is jobban fognak müködni azután!;)
2010. máj. 5. 23:41
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tanácsokat, már ez is sokat segített, hogy lehet rá megoldást találni...

Érdeklődök a jóga és a masszázs irányába is, csak annyi a baj, hogy most érettségiztem, szeptembertől pedig fősulira fogok járni, viszont apa egyedül nevel, és rengeteg pénzt vitt el ez az év, hát még a fősuli...

Így nem valószínű, hogy egy jógaoktatót tudnék finanszírozni...

Esetleg magamtól elkezdeni egy könyvből vagy netről??

Köszönöm mégegyszer:)

Ja, akkor privátot írhatok???

2010. máj. 6. 08:43
 14/15 anonim ***** válasza:

Írtam neked.

23:25

2010. máj. 6. 11:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Elöször is az érettségihez egy kalappal!!;)Másfelöl meg,ha még nem jógáztál,akkor érdemes pár órát venni oktatótól,mert figyelni kell a légzésre a mozdulatokra,hogy szabályossak legyenek,és ha már ezt elsajátitottad,akkor otthon is végezheted!Itt pl. [link] van egy oldal ahol kezdők is elsajátithatják a mozdulatokat,de van még jópár hasonló oldal..,de akor is azt mondom,hogy pár órát érdemes ókatatóra szánni,hogy ő bevezessen a jógába és utána önállóan otthon is tudod végezni!Minden jót!;)
2010. máj. 6. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!