Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vagdosom magam, mit tegyek?

Vagdosom magam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Igazából nem akarom elmondani a családomnak, mert nem szeretném, hogy gyengének lássanak. Másrészt meg félek a reakciójuktól.2012-ben mikor kórházban voltam megvizsgált egy pszichológus és ráírta a papíromra, hogy szorongás oldó terápia javasolt. Nem nagyon foglalkoztak akkor vele a szüleim meg még én se. Van pár dolog amit tudok/tudtam feldolgozni és én. Egy ideje. Elkezdtem magam vagdosni. Nem vagyok rá büszke, szégyenlem. Mindig jön valami, ami miatt úgy érzem, hogy nekem meg kell tennem. A lényeg, hogy kedden orvosi vizsgálat lesz a suliban, ahol biztos észre fogják venni. Foggalmam sincs mit csináljak, mert szólni fognak a szüleimnek. Ha kiderül én nem fogok tudni többet a szemükbe nézni. Gondolkodtam már, hogy ellógok, de előbb utóbb úgyis túl kell rajta esnem. Szerinted mit tegyek? Mit mondjak az orvosnak, ha észreveszi? Eltakarni nem fogom tudni mert az egyik combom már teljesen olyan. 17/L
2017. jan. 13. 09:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Eloszor is ne vagd meg magad tobbszor. Nem eri meg magad bantani. Tudom mert en is csinaltam sokaig, de egyszer tulzasba este es nagyon mely lett.. Az orvost meg szepen kerd meg hogy ne mondja el,mert mar lealltal, ha latja hogy nincs ott mar friss vagas akkor lehet elhiszi. De ha megis elmondja a szuleidnek ami kotelessege, ne parazz,a szuleud biztos nem fogbak megolni emiatt, elmondod nekik hogy miert csinaltad, biztos hogy segiteni fognak neked. En is feltem a reakciojuktol, nem id akartam elmondani de rajottek. Aztan mai napig nem emlegetjuk eztaz egeszet.
2017. jan. 13. 09:37
 2/4 jeverezi ***** válasza:
Mit tegyél? Ne vagdosd magad szívem :)
2017. jan. 13. 12:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem is el kellened kezdened foglalkozni magaddal, nagyon fiatal vagy még.

Miért szorongsz? Mi váltotta ki belőled, hogy vagdosd magad? Mi az amit nem tudsz megbeszélni senkivel? Mi bánt?

Ha gondolod nagyon szívesen meghallgatlak, megírhatod a problémáidat(stressz-terapeuta vagyok).

2017. jan. 13. 15:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Mennyire frissek a hegek ? Ha nem vérzik vagy ilyesmi,akkor mondhatod hogy régi dolog,és már kezelitek.
2017. jan. 13. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!