Hogyan juthatok el idáig?
Figyelt kérdés
Van velem valami, ami már vagy évek óta tart, és ki akarom deríteni, hogy pontosan mi a bajom. Egy ideig azt hittem bipolar disorderem lehet, ami most már nonszensznek tűnik. Anorexiás voltam 1,5 évig, 2 hónapra meggyógyultam.majd visszaestem. Ezért hónapok óta étkezési zavaros vagyok. Egyszerűen bármit teszek sehogy se jó, ez vetül ki az evésre is. Már többször is volt olyan, hogy kivizsgáláson elkezdtem sírni (pl.a gasztroenterológián mikor kérdezték mi indokolta a 10 kilós fogyásom) és beuszkoltak az épület túloldalába a pszichológishoz. Akkoriban féltem a pszichológustól hogy megakadályoz a fogyásomban, de már csak boldog akarok lenni. Szerintem van valami mentális zavarom mert könnyem felkapom a vizet, szinte minden amivalens számomra és szorongással is kűzdök. A kérdésem az, hogy hogyan lehet eljutni szakemberhez, hogy diagnosztizáljon? Vagy hogy megállapítsa, hogy normális vagyok. Pszichológushoz vagy pszichiáterhez kéne mennem? És hogy jutok el oda? Egyébként pécsi vagyok. Bocsi a helyesírási hibákért, telefonról vagyok és nehéz kezelni.2017. jan. 4. 19:43
1/6 anonim válasza:
Pszichológushoz menj, mert a pszichiáter gyógyszert ad. Ritkán előfordul klinikákon tb pszichológus, de alig, inkább magánhoz kéne menni, de az rettenetesen drága, 8000-nél kezdődik egy óra. Ő meg tudja állapítani, hogy van-e orvosra szükséged.
2/6 A kérdező kommentje:
Ugh nekem nincs önálló keresetem a szüleim meg már anno rámondták hogy hülyeség a pszichológus és miattul nem mentem többet :/ Csakis tb-sre tudnék elmenni és semmiképp se akarok gyógyszert. Köszi 💕
2017. jan. 4. 20:25
3/6 anonim válasza:
Elmész a háziorvosodhoz, és ő majd ad beutalót a megfelelő helyre. Ilyen állapotban nem maradhatsz, mert kórházba fogsz kerülni. Gondolom ezt nem szeretnéd.
4/6 anonim válasza:
Ha iskolás vagy, akkor az iskolapszichológushoz menj, ő tud elsődlegesen felmérni, és elirányítani. A háziorvos csak pszichiáterhez küld.
5/6 A kérdező kommentje:
#3 voltam már iskolapszichológusnál, de azt hitte, hogy a szüleim miatt vagyok ilyen. Mindig visszaterelte a témát a szüleimre. Meg ő szerintem ebben nem is tud segíteni... Plusz az iskolámnak nem akarom a tudtára adni a problémáimat.
2017. jan. 7. 20:22
6/6 anonim válasza:
Az iskola nem tudja meg. Természetesen. Menj vissza hozzá, hagyd, hogy tegye a dolgát. Egy alkalom nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!