Skizofrén lennék? 15 éves vagyok
Már kb. 2 éve érzem ezt, hogy két énem van. Az egyik a normális, amilyen én vagyok, a másik viszont mindenkinek csak ártani akar, és úgy érzem, néha magamnak is. Nem arról van szó, hogy beszélgetek vele, inkább csak úgy "lappnag bennem" aztán pl.: amikor mérges vagyok akkor legszívesebben összezúznék mindent. Félek, hogy esetleg egyszer ez a másik énem elhatalmasodik rajtam, és kárt teszek valakiben. Mindig mondom magamnak, hogy "Basszus ne legyél már hülye!" De attól még félek attól a gonosz éntől aki a normális mellett bennem lakik. Kicsit olyan ez, mint Jekyll és Hyde (fogalmam sincs, hogy kell írni)
Semmi trauma nem ért gyerek koromban, gondoltam arra, hogy esetleg a kamasz korom miatt bedepizek egy kicsit és e miatt van, de attól még félek. Segítsetek légyszi.
Pszichológushoz nem szeretnék menni, de valami otthoni "praktikát" ha tudtok mondani, az jól jönne. :)
15L
Egy olyan súlyos betegségre, mint a skizofrénia, vagy a disszociatív személyiségzavar (ez utóbbi az, amire te gondolsz, a skizofrénia egészen mást jelent) nincsen otthoni praktika... Ezeket szakemberekkel, terápiával, gyógyszeres kezelésekkel lehet kordában tartani.
Neked viszont valószínűleg nincs semmi bajod. Ha két személyiséged lenne, az egészen máshogy nézne ki, nem is lennél tudatában. Fiatal vagy, az egy meglévő személyiséged sem alakult még ki rendesen... Az, ha néha dühkezelési nehézségeid vannak, vagy elgondolkozol olyan dolgokon, amik igazából nem te vagy, még nem leszel pszichiátriai beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!