Megőrültem? Ez normális?
Sok mindenen mentem keresztül az utóbbi években, de viszonylag stabilan helyre jöttem.
A gond azonban egyre nagyobb a fejemben. Olyan beteges gondolataim vannak, amiket borzasztoan nehezen tudok elhesegetni. Néha azt érzem, hogy páran gonosz tervet szőnek ellenem. ,,Leszoktam" a vagdosásról, de néha előszedem a kis készletem és mikor nagyon ki vagyok készülve előszedem őket, szorongatom, de nem vágok. Rettegek a sötétben, van hogy azt érzem valaki van a sarokban és arra vár, hogy elaludjak és bánthasson. A gond itt pedig azzal van, hogy volt már, hogy azt hittem, én magam állok a sarokban. Abszolút zárójeles megjegyzés, elméletileg pánikbeteg is vagyok.
Mi a baj velem?
16 évesen, nekem is volt, hogy féltem a sötétben, árnyékokról rémségeket gondoltam.
Igazából nálam ezeket az váltotta ki, ha olyan dolgokat láttam a TV-ben ami félelmet kelthet és esetleg egy nem felnőtt, még nem tudja elhelyezni őket. Pl. a Cernobili atomerőmű balesetről akkoriban adtak dokumentumfilmeket, és amíg nem volt fizika/kémia órám, ill. nem olvastam tudományos könyveket, addig ez nagyon félelmetes volt.
A szüleim nem is gondoltak rá, hogy pl. ez gyerekben rettegést kelthet. Egész más tartalmaktól féltettek.
Ma az interneten, vagy az okos telefonodon is láthatsz ilyen, ill. még borzalmasabb dolgokat, ill. pl. játék konzolos/számítógépes játékprogramokban.
De akár a napi hírekben is!
Érdemes lenne először ezeket kizárni.
Nem vagyok szakember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!