Aki szed/szedett andidepresszánst. Mik a tapasztalatok?
Szia Kérdező. De használ hosszútávon is. Viszont indokolt esetben szabad csak elkezdeni,ha szakember javasolja.
Akkor indokolt általában,ha a szorongás,depresszió,félelmek,rosszullétek a mindennapi életvitelt komolyan akadályozzák.
Lényegesen hatásosabb,és erősebb az antidepresszáns a nyugtatónál,sokkal összetettebb a hatása.
De,pont ezért, a mellékhatásokban és a kezdeti időszakban (1-2 hónap) problémásabb is.
Anno ezeket nagyon szenvedő súlyos depressziósoknak fejlesztették ki,ma meg egy kisebb hangulatzavarnál is felírják,többnyire helytelenül,mert ez túl "sok" ahhoz.
Nekem nagyon nem vált be, sem rövid, sem középtávon. Azt éreztem, hogy bár a hangulatom feldobódott, a problémáimon ugyanúgy kattogott tovább az agyam. Olyan volt, mintha kettéhasadtam volna: egyszerre voltam vidám és rettenetesen elkeseredett.
Inkább feldolgoztam szépen pszichológussal a problémákat, és onnantól már a gyógyszerre se volt szükségem tovább.
2-es vagyok ismét. Ha rosszul vagy,érdemes szedni,ha az orvos is úgy gondolja.De ez gyógyszer,szóval komolyan kell venni,ha úgy adódik hogy elkezded.Folyamatosan be kell szedni 1-2 hónapig,hogy elérje a teljes hatást,nem szabad mellette alkoholt inni,szóval vannak ilyen dolgok.
Meg az első 2-3 hét minden,csak nem egyszerű.Általában.
De ha beválik,nagyon megjavítja a szorongást,rosszulléteket,félelmeket.Nálam így volt.
Nagyjából hat hónapja szedek antidepresszánst.
Én éveken keresztül súlyos depresszióban szenvedtem, és amikor 6 hónappal ezelőtt elmentem pszichiáterhez, már konkrétan ott tartottam, hogy teljesen komolyan terveztem az öngyilkosságot. Mélyponton voltam, most pedig...az egykori depressziós énemnek jóformán nyoma sincs. Kiegyensúlyozott és vidám vagyok. Az elmúlt évek egyik legeslegjobb döntése volt a gyógyszerszedés.
Szóval ne félj, csak vágj bele, ha gáz van. Eleinte nem lesz egy kánaán, de ha sikerül rálelned a megfelelő gyógyszerre (lehet, hogy hozzám hasonlóan te is első próbálkozásra megtalálod a neked valót), akkor az egész életed gyökeresen meg fog változni tőle :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!