Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez most mi? Személyiségzavar,...

Ez most mi? Személyiségzavar, szexuálisszavar, vagy valami egyéb.

Figyelt kérdés

Lényeg röviden:

Szüleim szexmániások voltak/azok. Apám emellett agresszív is volt. Soha nem tudtam felvenni a versenyt a szexszel, így mindig én voltam az, aki "útban volt".

Mivel eléggé szégyelltem a dolgot, így hazudtam. Mára úgy érzem, mint ha a személyiségem darabokban heverne, s csak a hangulatomtól függ, hogy épp milyen jövőt álmodok magamnak, hogy viselkedek.

A legdurvább az egészben, hogy emellett szexuálisan is zavart vagyok. Vannak szó szerint "meleg" illetve "heteró" napjaim. Ezek pedig keverednek. A hétköznapi életben persze "döglött" vagyok.

Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy így 22 évesen már késő?

2010. máj. 1. 03:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
ezt ugy erted hogy azonos nemu partneredeel sexualisan is vagy??
2010. máj. 1. 05:19
 2/15 anonim ***** válasza:

Tényleg eléggé szét lehet bombázva a lelki világod. Természetesen a szüleidnek köszönheted, de ne vádold őket, inkább a megoldásra koncentrálj.

Ha megengedheted magadnak, akkor egy pszichológus helyre tudna rázni, de vannak kiváló "öngyógyitó" szakkönyvek is. Sajnos a mai világban egyre több fiatal szenved lelki problémáktól...

2010. máj. 1. 07:21
 3/15 anonim válasza:
71%

Gondolom a szüleiddel sose tudtam ezt megbeszélni.

Az egyik megoldás a pszichológus, ez tény, de sokan nem mennek el hozzá, pont ezért is írnak ide először.

Azt honnan tudod, hogy a szüleid szexmániások? Kisgyermekként előtted is csinálták mindig vagy hogy? Vagy túl hangosak voltak és hallottad őket mindig? Illetve inkább szexeltek egyet mintsem veled lettek volna? És most mikor felnőttél esetleg elvárják tőled, hogy ugyanolyan intenzív nemi életet élj, mint ők?

A nemi vonzódás és érzelmi picikét különbözik azért. Mindenesetre érdekes, hogy vannak homo és hetero napjaid is. Szerintem ez inkább érzelmi alapon van, de mivel nem ismerlek nem tudom, lehet csak a mélyebb kapcsolatot keresed és azt hiszed a szexuális vágyban megtalálod.

2010. máj. 1. 08:27
 4/15 A kérdező kommentje:

"ezt ugy erted hogy azonos nemu partneredeel sexualisan is vagy??"

Nem, szűz vagyok még, ha ez megvígasztal.

"Azt honnan tudod, hogy a szüleid szexmániások? Kisgyermekként előtted is csinálták mindig vagy hogy? Vagy túl hangosak voltak és hallottad őket mindig? Illetve inkább szexeltek egyet mintsem veled lettek volna? És most mikor felnőttél esetleg elvárják tőled, hogy ugyanolyan intenzív nemi életet élj, mint ők? "

Előttem is csinálták, meg állandóan erről beszélnek, és olyanokat mondanak, hogy csak meresztem a szemem...

2010. máj. 1. 22:59
 5/15 anonim ***** válasza:
56%
Pszichológus segíthetne helyretenni a dolgokat.
2010. máj. 2. 16:52
 6/15 anonim válasza:

május 1. 8:27-es vagyok.

Azt gondolom, hogy egyedül sosem fogod tudni megoldani ezt a problémát. Tudtál erről már valaha valakivel is beszélni? Mély fokú frusztrációt okozott benned a szüleid gátlástalan életmódja, melyet mindenféle szorongás és egyéb patológiás tünet kísér/kísért. Gondolom beszélni erről nem egyszerű, szégyenérzet és egyebek miatt. Vagy próbáld meg elmondani egy olyan barátodnak, akivel nagyon jóban vagy és ismer és meghallgat vagy kérj szaksegítséget. Arról nem is beszélve, hogy elképzelni sem tudom, hogy miféle eltorzult szexuális kép alakulhatott ki benned a nemiségről, amit leginkább félelem övez.

22 évesen még nem késő azt hiszem, de jobb lenne minél előbb elkezdeni tenni ez ellen valamit, mert boldogtalan életed lesz, ha nem győzöd ezt az akadályt le magadban.

2010. máj. 2. 20:20
 7/15 A kérdező kommentje:

"Arról nem is beszélve, hogy elképzelni sem tudom, hogy miféle eltorzult szexuális kép alakulhatott ki benned a nemiségről, amit leginkább félelem övez. "

Hát, mint írtam vannak "heteró" és "meleg" napjaim is. Azaz olyan napok, amikor csak(!) a férfiak, és vannak olyan napok, amikor csak(!) a nők tetszenek. Ez már önmagában is felettébb gyanús!

Amúgy tök mindegy, hogy kivel próbálok lefeküdni, mert utálom, ha hozzám érnek, szóval... :S

2010. máj. 2. 22:19
 8/15 anonim ***** válasza:
Az okozói valóban a szüleid,mint ahogy ezt te is jól leírtad.Én is ilyen vagyok,csak lányba,és azt gondolom,hogy a szüleim okozták ezt.A tudtuk nélkül csináltak nekem rosszat azzal,hogy nekik meg elég kellemes volt az,amit csináltak..én persze nem láttam,hanem én hallottam.Ez szerintem vmifajta szexuális zavar csak,nem hinném,hogy ez személyiségzavar.A személyiségzavaros az magáról teljesen mást képzel,mint ami valójában,és egyáltalán nem érzi kellemetlennek a szexet..szóval szerintem legyél inkább biszex,mint bunkó s_ggfej..
2010. máj. 3. 19:49
 9/15 anonim ***** válasza:
Igen, lehet rajta segíteni. Ez olyasmi, amit pszichoterápiaval jól lehetne kezelni. Nem lesz könnyű, de eljuthatsz odáig, hogy egyszer kiegyensúlyozott párkapcsolatod és szexuális életed lehessen.
2010. máj. 3. 21:47
 10/15 anonim ***** válasza:

Eléggé hihetetlen történet. De ha mégis igaz, úgy a következőt mondhatom Neked.

A pszichológusnak elemzés a dolga. Ez Neked kevés. Ha pszichés problémádból/betegségből gyógyulni akarsz, PSZICHOTERAPEUTÁT keress. (Eredendően lehet pszichológus, orvos, pszichiáter, stb., ha kapott pszichoterapeuta kiképzést.)

Reménykedem, hogy csak kavicsot dobtál a vízbe... hadd verjen hullámokat.

2010. máj. 4. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!