Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Minek tekinthető mentálisan...

Minek tekinthető mentálisan az az ember, aki így reagál az eshetőségre, hogy halálos betegsége van?

Figyelt kérdés
Nincs teljes diagnózis még egyelőre, de benne van a kalapban, hogy olyan súlyos betegségben szenved, ami 10 éven belül a halálához is vezethet. (Nem rák, más jellegű súlyos betegség.)De nem zavarja, nem vágja a földhöz, inkább örül, mondván, legalább nagyjából tudja, mikor és miben fog meghalni, és amúgy sem akart megöregedni. Most 40 éves. Ez normális reakció ilyenkor?
2016. nov. 27. 21:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ebben a helyzetben nincs olyan, hogy "normális" reakció.

Miért lenne jobb, ha most összetörne, és mélydepresszióban élné le a hátralevő életét?

2016. nov. 27. 21:12
 2/6 anonim ***** válasza:

normális reakció.

legalább van ideje elbúcsuzni, és kiélvezni a maradék életét. :)

elfogattta és belenyugodott hogy ez van

2016. nov. 27. 21:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem normålis.De nem vagyunk egyformåk.

Az ėn fėrjem megcsalt, lelėpett, merevedėsi gondjai voltak, mert cukorbeteg.Azt mondta, van mėg 4-5 ėve ėlni, bulizni, inni akar, nem kell a csalådi ėlet.

2016. nov. 27. 21:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Épp most végeztem egy másfél órás feliratos videó végigolvasásával, amiben egy rákból és amiatti kómából teljesen felépült hölgy (Anita Moorjani) osztja tanításait. Benne a legfontosabb az volt szabaduljunk meg a félelmeinktől mert az által bevonzanánk azt amitől félünk. Az ő esetében a rák volt az amit bevonzott életébe.

A kérdésedben szereplő személy lehet hogy ösztönösen tudja azt hogy kerülni kell a félelmet. Valamint ha boldog és kiegyensúlyozott lélekkel él akkor maximális az esélye a gyógyulásra, bármi betegség legyen is az.

Egyébként ez volt az a hosszú film:

A rák valódi oka

https://www.youtube.com/watch?v=-19GA_UPXFY

2016. nov. 27. 21:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én arra gondoltam, hogy esetleg életunt lehet, vagy depressziós. Az átlagember ugyanis valamiféle séma alapján reagál erre, aminek elvileg 4 lépése van, úgymint elutasítás, alkudozás, harag, belenyugvás és elfogadás, vagy valami hasonló, de ez nem éppen ilyen reakció volt. Amúgy nem csak úgy mondja. Tényleg így érzi.
2016. nov. 27. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát én a leírásból a huntington kórra következtetek, az pedig a legrosszabb betegségek egyike. Nem hinném hogy ennek bárki is örülne.
2016. nov. 28. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!