Demenciás anyám Ketilept (kvetiapin) adagját napi 50mg-ról 150mg-ra emelték. Azóta elmúlt a nyugtalansága, menéskényszere, de sztem romlott az állapota. A romláshoz hozzájárulhatott a gyógyszer adag emelése?
Igen, romlott az állapota. A Ketilept antipszichotikum, sokféle mellékhatással. Akárhonnan nézzük, ezek a gyógyszerek az idegek működését korlátozzák, bénitják. Ráadásul az is kiszámithatatlan, hogy melyik gyógyszer kire hogyan hat. Az én hozzátartozóm donepezilt kapott, ennél nem észleltem mellékhatásokat, de nem is használt, aztán kapott memantine-t, az ugy kiütötte, hogy járni se tudott, székletet tartani se, stb., addig ezekkel azért nem volt gond. A doki vállat vont, hát akkor ne adja neki tovább. Csók, ennyi. Nem adtam tovább, és visszaállt a korábbi állapotra, még egy darabig... aztán persze romlott, mert ez romlik... Sajnos rohadtul nehéz egy demens beteggel, én is sok évig csináltam, a haláláig... Anyukád hány éves?
Én Dormicum altatót adtam, kis adagban, amikor nagyon mászkálhatnékja volt, attól aludt. Annak nem érzékeltem mellékhatásait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!