Szednétek a felírt nyugtatót ilyen esetben vagy nem?
Sziasztok!
Emetofóbiával(hányástól való félelem) küzdök fél éve. Az államvizsgáim tájékán kezdődött pánikrohamokkal. Aztán bevettem egy eseményutáni tablettát,ami után még erősebben jelentkezett napi szinten 2 hónapig. Nem mertem enni,inni. 10kg-t lefogytam. Nem tudom,hogy a gyógyszernek is "köszönhető"-e ez,hiszen elég erős gyógyszerről beszélünk. Majd kaptam savcsökkentőket,hátha az is közrejátszik. Mióta szedem megjött az étvágyam,rendesen étkezem és kívánom is az ételeket, visszaszedtem a leadott kilókat,de azért még félek attól a dologtól..ezért bejelentkeztem a helyi pszichiátriára,hogy rajta keresztül pszichológushoz járhassak. (ugye ez így ingyenes). El is intéztem,de konkrétan hülyének lettem nézve,hogy mit keresek ott, mi a bajom, nem is értették,hogy mi az,hogy valaki fél a hányástól. Végül a pszichológus mondta nem foglalkozik velem és visszaviszonyítottak a pszichiáterhez,aki felírt nekem gyógyszert.(Sertralin Sandoz-t). Ellenzem a gyógyszereket,így arra a következtetésre jutottam,hogy vissza se megyek a következő rendelésre. Ti szednétek ezt a gyógyszert? Vagy szedte már valaki? Tapasztalatok?
rólam még: alapvetően szorongok sok mindenen,de ettől függetlenül nem futamodok meg semmitől,ha félek sem. Izgulós vagyok. Depressziós nem vagyok,életvidám vagyok, szeretek eljárni itthonról, vannak barátaim. Azonban van ez,ami megkeseríti a napjaim,de nem tudom,hogy gyógyszerrel mennyire lenne jó. A problémám attól még nem szűnne meg,csak a tünet? Habár mellékhatás a hányinger is...
Köszönöma válaszokat!
26/L
Nem szedném. Túl erős, és abszolút nem megoldás a problémádra.
Inkább keress egy normális pszichológust, aki hajlandó elvégezni a munkáját, és foglalkozik veled. Inkább azért fizess, mint gyógyszerekért.
Nincs olyan gyógyszer, ami ezeket a fóbiákat megszünteti. Ideig-óráig jobb lesz a kedved, kicsit bekábulsz, konkrétan függő leszel, de a probléma megmarad.
Ezért kell egy jó szakembert találnod, aki segít abban, hogy te magadban legyőzd a félelmedet és elfelejtsd. Ugyanez vonatkozik a pánikbetegségre, kényszerbetegségre... lehet gyógyszerrel kezelni, csak nem érdemes. Tapasztalatból beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!