Ebből a problémából hogyan jöhetek ki?
Lehet gyökérségnek hangzik, de félek az emberi kapcsolatoktól. Suliban nem szólalok meg, mert folyamatosan be vagyok feszülve, parázok a tanároktól, hogy nehogy felszólítsanak. Ha mondani kéne valamit akkor nem jut eszembe semmi értelmes, emiatt butának tűnhetek. A hangom is remeg, ha valakivel váltok pár szót gyakran nem értik mert olyan halkan beszélek. Nyomást érzek a fejemben, úgy érzem vörösödik az arcom, dobog a szivem
Ülök a padban és úgy érzem hogy engem figyelnek, kibeszélnek, folyamatosan stresszben vagyok. Például mindig oldalra nézek mert a a szemem sarkából azt látom hogy figyelnek
Olyan rossz hogy nem tudok normálisan kommunikálni, emiatt elkönyvelhetnek minden félének autista vagy mit tudom én.
A hangulatom is nagyon rossz, egész nap fáraft vagyok, a vérképem rendben van.
Ha tükörbe nézek ilyen beesett tekintetem van.
Nagyon összehúzom magam, zsebretett kéz lehajtott fej, lábak behúzva.
Magamat folyton negatív jelzőkkel ostorozom, hogy lehetek ilyen selejt stb.
Oka lehet az hogy sokat piszkáltak régebben, vagy az otthoni dolgok nemtudom
Igen, valószínű, hogy introvertált személyiség vagy. De nem ez a fő ok, hanem gondolom ingerszegény környezetben nőttél fel, megkockáztatom, hogy a szüleid nem foglalkoztak veled. Gondolom a sport is teljesen kimaradt az életedből, mint ahogy sok élmény és tapasztalat. Ezen te fogsz tudni segíteni. Úgy hogy akarsz rajta változtatni. kezd el egy pozitív gondolatokat ébresztő könyvel. Pl.: A Florence Littauer személyiségünk rejtett tartalékai c. könyvel. Dale Carnegie ne aggódj tanulj meg élni c. könyv
Iratkozz be népi táncra, társas táncra, vagy kezdj el futni, vagy csak a lakásban tornázni, táncolni nem is kell egyből emberek közé menned. Szép lassan építsd fel magad Most így hirtelen ennyi
Nem nőttem fel ingerszegény környezetben. Anyám talán túl sokat is foglalkozott velem.
Szerintem itt az a gond hogy sok rossz közösségi élményem van, nem fogadtak el, szekáltak, röhögtek rajtam, és félek attól hogy megalázó helyzetbe kerülök.
Nem is lennék én annyira introvertált régebben sokat jártam szórakozni, sportoltam is kisebb dolgokat: edzés, úszás, futás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!