Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan közöljem a szüleimmel...

Mitérdekeltéged kérdése:

Hogyan közöljem a szüleimmel hogy pszichológushoz szeretnék járni?

Figyelt kérdés

15éves lány vagyok.

Elég sok gondom van mostanában és nagyon lehangolt vagyok. Kevesebbet beszélek az emberekkel van hogy teljesen étvágytalan vagyok egész nam, máskor meg zabálok.

A suli teljesen kikészít. Mindenki gúnyolódik rajtam,senkinek se jó semmi velem kapcsolatban. Elvesztettem egy számomra fontos barátot és jelenleg minden a romokban hever. A megmaradt barátaim szerint is pszichológushoz kéne mennem ha már megfordult a fejemben ez a kérdés,de nem merem elmondani a szüleimnek mert félek hogy kinevetnek vagy mégrosszabb megkérdezik hogy miért.

Sose tudtam megnyílni előttük meg semmivel se lesz jobb ha elmondom két olyan embernek akik magasról tesznek mindenre amit mondok hiszen van amit nem elég neki 100 se elismételni mert vagy nem figyelnek vagy a szavamba vágnak.

Kérlek segítsetek.

15/L

2016. nov. 11. 15:18
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja és melesleg alvászavaraim vannak és volt már hogy olyan sírógörcsöt kaptam hogy 3órán keresztül sírtam éjjel majd egy nyugtató segítségével sikerült àlomba sírnom magamat
2016. nov. 11. 15:22
 2/5 Kyflie válasza:
Pszichiátriára kell időpontot kérni, ha még nem voltál ott , íratni fognak egy tesztet, amiből megállapítanak valamilyen diagnózist , és tovább küldenek egy pszichológushoz, esetleg felírnak gyógyszert. Ha jól tudom, nem kell szülői hozzájárulás, és ez a fajta kezelés persze ingyenes.
2016. nov. 11. 15:28
 3/5 anonim ***** válasza:
15 évesen már elmehetsz egyedül is pszichológushoz. Kérdezd meg a háziorvosodat vagy az iskolaorvost, hogy kit tudna ajánlani, aki ingyenes.
2016. nov. 12. 11:12
 4/5 A kérdező kommentje:
A pszichológust már kiválasztottam barátnőm ajánlotta csak mit mondok miért megyek el hetente olyan helyre amiről ők semmit se tudnak hogy hova megyek, kivel,miért?
2016. nov. 12. 20:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Jobb elmondani szerintem. Legyenek rá büszkék hogy a gyerekük tud segítséget kérni. Amúgy is felesleges elkezdeni egy hazugságokra épülő terápiát. Csak még egy gondot vennél a nyakadba ha titkolnád. Tapasztalat. Pszichológushoz rendszeresen kell járni, îrni neki magadról néha... el kéne titkolni a változást amiért dolgozol. Annak mi értelme?
2017. jan. 25. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!