Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan növeljem az önbizalmamat?

Hogyan növeljem az önbizalmamat?

Figyelt kérdés

Nos, ezt a probléma nem rég tudatosult bennem. Még 3 hónappal ezelőtt elkezdtem neten vásárolgatni. Minden egyes apró hülyeséget megvettem. Ezt akkor még úgy fogtam fel, hogy egy csomó pénzt spórolok ezzel, ha külföldről negyed annyiért megveszem, ami tetszik, mintha itthon venném meg. Viszont egyre drágább holmikat kezdtem el vásárolgatni, és manapság már nem is számolom át, h az adott dollár hány forint. Szóval, mikor összeszámoltam, h ugyan mennyi pénzt költöttem eddig, több tízezerre rúgött az összeg. Szóval, utánaolvastam a vásárlási kényszer kiváltóinak, és ott az önbizalomhiányt találtam.

Mondjuk az utóbbi időben van rá indok, hogy mi vezetett ide... A srác aki tetszik nem viszonozza érdeklődését, illetve egyetemen megcsúsztam. Mondjuk itt szerintem a srác a főbb kiváltó ok, mivel ez a téma mindig is kényes dolog volt nekem, mert szarul kezelem ezt a párkapcsolati dolgot.

A lényeg az, hogy félek hogy csak romlani fog a helyzet, ha nem változik, és ezért kérnék tanácsot.

2016. nov. 3. 22:15
 1/1 anonim ***** válasza:
60%

Az önbizalom szintje 2-3 éves korra kialakul, csak szűk határok között fejleszthető. Az önbecsülés, önértékelés javítható, ennek útja nem a narcisztikus önsimogatás (amire az alacsony önbizalmú emberek hajlamosak, sok pszichológus meg kifejezetten adja alá a lovat), hanem a reális önismeret fejlesztése. Valószínűleg nálad alapból baj van ezzel, ha gondot okoz a "párkapcsolati dolog". Eleve problémát jelez, ha valakinek a párkapcsolat létrehozása és fenntartása stressz- és nem örömforrás. Sokszor az ilyen ember a tudatalatti attitűd-szinten el van szállva magától és a legcsodálatosabb lénynek érzi magát a Földön, gondolati szinten meg negatív és szorongást keltő gondolatokat ismétel, pont mert az attitűdnek nem tud megfelelni. Ezt aztán mások és főleg önmaga elleni agresszióval, kényszercselekvésekkel kompenzálja.

(Nem akarok bombasztikus közhelyekkel példálózni, de ennek a karaktertípusnak egy nagyon sötét fajtája volt Hitler.)

2016. nov. 3. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!