Holnaputánra van időpontom pszichiáterhez. Mondjam neki hogy depressziós vagyok? Mit fog csinálni?
Aki olyan részletesen taglalta a gyógyszer rászokási esélyeit az lehet hogy végigélte ezeket. Hosszú ideje szedek Rivotrilt 0,5 mg.-ost 1-et mert ez van előírva. Voltam már fent is lent is de soha eszembe nem jutott hogy akár csak még egyet bevegyek. Menekülőútnak használtam én sok éve az alkoholt és nagy szerencse hogy kijöttem belőle.
A pszichiáter ha érti a dolgát és jól diagnosztizál akkor annak függvényében felírja az adott gyógyszert és a előírt adagot és csak rajtad múlik hogy pld. az 50 db. Rivotril ami egy üvegecske tartalma neked meddig elég.
A depresszió nem hit kérdése. Az igazi depresszió nem egy hangulatingadozás hanem egy betegség. Aki volt(van) benne az tudja miről beszélek. Az agy bizonyos részeinek ingerület átvitele akadozik vagy nem kielégítő. A különféle gyógyszerek ezen próbálnak segíteni.Az egyik fajta hatóanyagú pld. felduzzasztja az illető "boldogság hormont" és érezhető mikor abban a mennyiségben átmegy a rendeltetési helyére. Azét kell folyamatosan és addig szedni mint ahogy a doki aki ezt tanulta jónak látja időben és dózisban a szedését. Lehet okoskodni meg hinni de ez a szomorú valóság.
A gyógyszerellenzők fennen hirdetik hogy soha sem találtak még depressziós elhalt személy (öngyilkos) agyában fizikai elváltozást. Ez cáfolhatatlan de egy még élő depressziónak ez nem vigasz.
" Titoktartasi kotelezettsege van."
amit ott elmondasz, arról jegyzeteket készítenek, és minden orvos látni fogja, ráadásul az első tali általános infói a fejlécbe kerülnek, és ott maradnak, amíg a dokihoz jársz.
én jobban vigyáztam volna, ha ezt tudom. hidd el, papíron nagyon rosszul néz ki, ha te hetente elmész bulizni, megiszol 2 sört, és ezt ott felvázolod.
" Gyogyszert csak legvegso esetben irnak es inkabb a paciens keresere... "
nem tudom, magánpraxisban hogy megy, de a közegészségügyben ennyit tesznek érted. ha azt mondod, hogy kicsit szomorú vagy vagy néha nem alszol jól, már készül a recept.
egyébként aki azt hangoztatja, hogy ez betegség, meg hogy orvosról van szó: mégis mi mást kínálna? jól hangzik a terápia, de annyit jelent, hogy gyógyszer. nem fog beszélgetős körökbe, gyógyfürdőkúrára vagy masszázsra beutalni.
a neurotranszmitter-adut szinte minden kérdésnél bevetik. ésszerűnek hangzik, de rengeteg orvos vitatja, ugyanis semmiféle bizonyíték nincs rá.
kérdező, aki nagyon mélyen van, szerintem annyit tehet, hogy próbálkozik mindenfélével, ami csak eszébe jut (elfoglalni magad, új helyekre menni, bármit, amihez nem vagy hozzászokva), és akkor szép lassan változik majd valami.
próbáltam egyébként többféle gyógyszert és úgy szedtem, ahogy kellett, adtam nekik időt is. mégis az ellenállásommal meg a hozzáállásommal magyarázták, hogy nem javul semmi. ha nem placebó, minek a hozzáállás?
egyébként mikor elkezded szedni, azt állítják a dokik, hogy ez éppen a hozzáállásod teszi rendbe. ugyanis picit jobban érzed magad, vidámabb és optimistább vagy, ami miatt könnyebben megteszed, amire amúgy szükség van vagy amit szeretnél.
a valóságban nálam nem így volt. érzéketlenséget és ebből kifolyólag motiválatlanságot okozott. mint amikor iszol egy kicsit, és nem azon kezdesz el agyalni, hogy hogy oldd meg a problémát, csak könnyebb eltekinteni a gondjaidtól pár órára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!