Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Antidepresszáns mellékhatása?...

Antidepresszáns mellékhatása? Vélemények?

Figyelt kérdés

Scippa 10 Mg antidepresszánst szedek kb. 1 hónapja. Mostanában azt érzem, hogy bűntudatom van, de nem tudom mitől.

Ez lehet a gyógyszer mellékhatása? A hangulatom pedig nagyon változékony. Egyszer jobban vagyok, utána pedig semmihez sincs kedvem.

Mind ezek mellet szedek Parnassan 5 mg és 0.5ng Rivotrilt este, mivel képzelgéseim voltak és nem tudtam este aludni, annyira féltem.

Lehet az, hogy antidepresszáns mellett vagyok depressziós? Mikor múlik el ez a bűntudat érzés? Kb

2016. okt. 23. 13:22
 1/9 anonim válasza:
Nekem a Scippa merevedési zavart okozott csak, olyasmit nem, amiről te írtál. Na jó, talán még a "semmihez nincs kedvem" dolgot is kiváltotta, de az amúgy is megvolt. Az tény, hogy ezek az antidepresszánsok tele vannak mellékhatással, és működésük, hatásuk egy rulettkerék mechanizmusához hasonlítható - néha segít a tüneteiden, néha nem, ez abszolút megjósolhatatlan.
2016. okt. 23. 13:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Milyen nemű vagy? Ha férfi, akkor az escitalopram szedését azonnal hagyd abba, mert jó eséllyel szexuális diszfunkciókat okoz. Nekem sokkal jobban bejött a Valdoxan, de az meg a májnak nem túl jó. Most Brintellixet szedek, szerintem ez klasszisokkal jobb, mint a Scippa.
2016. okt. 23. 13:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Nő vagyok 25 éves.
2016. okt. 23. 14:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez a gyógyszerkombináció nekem kicsit fura. Biztos, hogy annyira súlyos eset vagy, hogy antidepresszánst, neuroleptikumot, valamint antiepileptikumot is kell szedned? Bár ez utóbbit minden bizonnyal az előbbi kettő kölcsönhatásaként jelentkező esetleges görcsös állapotok megelőzésére írták föl.

Más gyógyszer kombinációt próbáltak már nálad, vagy egyből ezekkel kezdted? Nagyon változó, hogy kinek melyik használ, és ezt előre nem lehet tudni, nincs az ember homlokára írva.

Lehet, hogy neked elég lenne pl. egy Brintellix - Zopigen kombináció is, ami sokkal "lágyabb", mint amit te szedsz jelenleg.

Nem tartom kizártnak, hogy túl vagy gyógyszerezve, és érdemes lenne beszélned egy másik orvossal is.

2016. okt. 23. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Esetleg még azt megírhatnád, hogy a diagnózisodban milyen BNO kódok vannak.
2016. okt. 23. 17:49
 6/9 A kérdező kommentje:

F2300 akut polimorf pszichotikus zavar (szkizofrénia tünetei nélkül)

F4120 kevert szorongásos és depressziós zavar.

Ezeket a diagnózisokat, azért írta rá a papírra, mert hogy ezeket a gyógyszereket már szedtem.

Az előző pszichiáterem nem meghatározott szkizo affektiv zavart diagnosztizált illetve bipoláris zavart.

A mostani pszichiáterem pedig az imént említett 2 különböző diagnózist kaptam.

2016. okt. 23. 19:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Az utóbbi kettőt ( Parnassan illetve Rivotril) alvás zavar miatt szedem, illetve azért mert érzékcsalódásaim voltak amikről rettegtem esténként, ezért nem tudtam aludni.
2016. okt. 23. 19:08
 8/9 anonim ***** válasza:

Ezek [link]

nagyjából leírják az állapotodat?

Parnassant meg Rivotrilt alvászavarra én indokolatlannak tartom. Ha nagyon nem tudsz aludni, akkor:

ad 1: csak elaludni nem tudsz, de ha már elaludtál, akkor nincsenek éjszakai felébredések. Ez esetben Stilnox, ha az nem bizonyul elég erősnek, akkor 7,5, esetleg 15 mg-os Dormicum.

ad 2: elaludni sem tudsz, de ha már elaludtál, akkor is vannak éjszakai felébredések. Elsőre Zopigen, ha az nem elég erős, akkor Gerodorm. Ha az sem, akkor pedig 10 mg-os Eunoctin.

2016. okt. 23. 20:02
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha pedig esténként rádjön valamiféle félelem, akkor sem klonazepam, hanem inkább, alprazolam.

Amennyit leírtál, abból arra következtetek, hogy a problémáid nem egyszerűek, de annyira nem is súlyosak, hogy a fenti gyógyszeres kezelést indokolják. Azt javaslom, hogy keress fel egy nevesebb pszichiátert, mert egy esetleges félregyógyszerezés, nagyon súlyos, irreverzibilis problémákat okozhat.

2016. okt. 23. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!