Tegnap voltam pszichológusnál.25 vagyok, és gyerekkorom óta zárkózott voltam, és nem éreztem jól magam a bőrömben. Tavaly is elkezdtem egy terápiát, gyógyszerrel együtt, és egy hónap után teljesen megváltoztattak a dolgok. (Többi lent)?
Újból előjöttek az érzelmeim, norm
lisan tudtam kommunikálni az emberekkel, végre lettek kedvenc számaim, stb. Viszont rövid idő után abba hagytam az egészet mert elbíztam magam, és hát utána még rosszabb lett mint előtte. Egyik dolog, hogy nehezemre esik bármit is csinálni itthon, még ha eltervezem is, hogy ezt meg eztt fogom holnap csinálni, egyszeruen sz*rok az egészre, és azt csinálom amihez kedvem van. Nincs kötelesség tudatom. A tavalyi pszichológus relaxációs gyakorlatokat csináltatott velem, konkrét dolgokról kérdezett, míg a mostani, akinél tegnap voltam másodjára, azt mondta, hogy magamtól változtassak ezeken a dolgokon. Ha nem sikerül akkor nem érdemes folytatni a terápiát! Természetesen az első pszichológushoz szerettem volna visszamenni, de külföldre költözött, viszont beszéltem vele és ezt ajánlotta. Ő egyből leszögezte, hogy másképp áll a dolgokhoz mint az előző, de nem gondoltam volna ezt . Ha magamtól tudnék változtatni a dolgokon már rég megtettem volna magamtól is, ráadásul amit ő mondott már számtalan ember mondta, azzal a kivétellel, hogy most még perkáltam is érte. Azt mondta, ha megváltoztattam a szokásaimat, keressem fel...nekem gyanús kicsit az egész. Szerintetek maradjak itt, vagy váltsak?
A pszichológusok többféle módszerrel dolgoznak. Mindenkinek van valamiféle "specialitása". Az emberek nem egyformák, az egyiknek ez jön be, a másiknak meg az. Esetleg keress rá neten, hogy milyen pszichoterápiás módszerek vannak (pl. kognitív, viselkedés terápia, pszichoanalízis, hipnózis, autogén tréning,családterápia stb. tényleg sokféle van). Vagy kérdezd meg a régi pszichológusod, hogy ő melyik módszerre specializálódott. Vagy keress az alapján, hogy melyik klinikai pszichológus dolgozik még relaxációs technikákkal, autogén tréninggel (ha úgy érzed, hogy neked ez tetszett :))
(Egyébként tévedés, hogy felnőtt esetén nem kérdeznek a szülőkről, a múltról...mert igenis fontos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!