Párom depressziós lett, de nem akar orvoshoz menni! Hogyan vehetem rá?
Kedves utolsó válaszoló: a depressziót nem lehet megmagyarázni. Az jön, még ha minden ok, akkor is előtörhet bárkinél.
De hogy példát mondjak neked: közmunkán robotol, kint a hidegben esőben, nagy a nyomás rajta mert esti sulin teszi az érettségit (ez az utolsó éve), és a saját otthona sem egy leányálom. A közmunkán megkeserítik az életét, és velem is nehéz éve volt. 2* műtöttek, és bizony sokszor mondta az orvos, hogy szerinte rákom van (kiderült a szövettanból, hogy csak megelőző állapot). Tavaly elhunyt az édesanyja is, szóval összejöttek a dolgok. Csak felismerni nem akarja, és orvoshoz menni. :(
Laikus vélemény (mert nem voltam még depressziós, legalábbis orvos még nem látott, szüleim meg nem érdeklődnek olyan hülyeségek iránt, hogy én még érezni is tudok):
Mikor elég komoran látom a világot, olyankor jól esik, ha a párom csinál nekem pl. forró csokit, vagy bármit ami édes.
Utána egy fél napig lefoglalom az agyamat valamivel, amitől nincs időm a problémáimon gondolkodni. Pl. animét nézek.
Fél nap után már egész hozzám lehet szólni. Ilyenkor általában már én is akarom, hogy jobb kedvem legyen, és ezt úgy érem el, hogy megkérem a páromat, hogy öleljen meg egy kicsit, és biztasson, hogy minden rendben lesz.
Ezután már lehet velem értelmesen beszélni. Előtte nem érdemes próbálkozni :D
Nem lehet, hogy barátnődnek is kell valami hasonló (idő, amíg ürül a feje a rossz élményektől)?
A másik ami rajtam segíteni szokott: 5-10 perc futás. Jobb a hangulatom tőle.
Kedves válaszoló!
Sajnos párommal jelenleg nem találkozom, csak heti 2*, de akkor is csak alig beszélünk. Szerdán pl mielőtt elment a suliba, tudtunk pár szót váltani, mondta, hogy neki jó a szünet, de nem akarja elhamarkodni, hogy vissza jöjjön hozzám, mert júliusban is pár nap szünet után visszajött, és a "megváltozom" csak addig tartott részemről +1 hónapig még max és minden ment elölről. Én is sokat vitáztam vele, szabályosan megláncoltam magamhoz (ezt most felismertem, és aktívan dolgozom az ügyön, egyenlőre sikerrel! ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!