Igaz ez a skizofrénekről?
Az orvosok nem veszik eszre 99%-ban ha elejuk toppan egy skizofren. Marmint az ertelmesebb, es nem gyogyszert szefo fajtabol.
Egyebkent lehet hogy letezik ilyen, de 99%-ban biztodan nem. Vizualis, akkusztikus etc. hallucinaciok vannak pl., vagy paranoid esetekben uldoztetes satobbi, de ilyesmirol meg nem hallottam. Esetleg a vizualis hallucinacioknak lehetne betudni. Bar nem vagyok orvos.
Mindesetre ami a moziban, mediaban van az megint csak 99%-ban tavol van a valosagtol. Ami sajnalatos, mert rossz szemlelet alakul ki az emberekben. Mint pl. a tudathasadas, tobb szemelyiseg.. ilyen nincs. A lelek - hasadasat jelenti joval inkabb a skizofrenia.
Nalam ennek a betegsegnek a tuneteit az allando feszultseg, idegeskedes valtotta ki, mert a csaladunk eletet szo szerint egy orultre bizta ... lenyegeben a melyen tisztelt orsza... De pl. olyan is van, hogy valaki ratalalt az egy csalastagjara, aki "ongyilkos lett". Az ongyilkossag nem sikerult, kimenekitette ot a helyzetbol.. majd nehany honappal kesobb ujra ongyilkossagot kovetett el a csaladtag, ugyan ugy o talalt ra, akkor a karjaiban halt meg. Szoval..
De sokmindent sorolnak schizofrenia ala. Es van hogy elsore tevesen.
Az pedig hogy ezek az emberek mennyire agresszivak, nagyban fugg a lelkuktol.
Gondoltam ezt ide firkantom, hogy oszlassunk nemi " sztereotipiat".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!