Elmulik ezaz egezs valamikor?
Fura ezaz egesz,felek attol hogy megorulok..
Neha ugy erzem mintha a valosag alom lenne, mivel sokszor van ugy hogy almomban rajovok hogy almodom, de nem tudok felkelni, neha a valo eletbe is ramjon egy kisebb panik hogy mivan ha almodok es ez nem is a valosag csak nem tudok felkelni..
A masik problemam hogy egyszeruen utalok emberek kozott lenni.. utalok barhova is elmenni, ha muszaj persze elmegyek de akkor egy enyhe szorongassal kell megkuzdenem.. Legszivesebben itthon ulnek egyedul, vagy ha ugy van akkor a csaladommal, de oket nem nagyon szoktam figyelembe venni..
Utalom a barataimat is, pedig tudom hogy nem kene, de nem tudok megbizni bennuk, egyszer a legjobb baratnom elarult azota senkiben nem tudok megbizni.
Utalom az egesz csaladom, neha azt kivanom barcsak egy teljesen masik egy jobb csaladba szulettem volna, es ennek megvan az oka de azt most nem szeretnem kifejteni..
Mindig ugy erzem mintha valaki megfigyelne,de nem olyan sulyosan hogy mindenkinek ez mondom meg nem birok meglenni magamnak, csak neha igy orankent ellenorzom hogy nincs e valaki a lakasban, esetleg nem a vesznek-e kamereval.. nagyon rossz erzes es felelmetes..
Meg ott van az is amit eleg nehez megfogalmazni de megprobalom dene nezzetek hulyenek.. Mintha en nem en lennek, hanem csak valami ami ebben a testben van.. Jo ez eleg furan hangzik, de mintha en es a testem teljesen masok lennenk, erted?..
Neha megbeszelem magammal a dolgokat de igy fejben, tudom ezt mindenki szokta,de en mintha egy masik szemellyel beszelnek aki en vagyok csak maskepp, es nem nincs tudathasadasom, meg mielott valaki irna.. mintha kivulrol szemlelnem az eletem ertitek..
Ha egyedul vagyok nagyon sokat sirok, sot neha csak ugy elsirom magam, regebben egy evvel ezelott depresszios voltam, de aztan mikor anyam megtudta jol leis cseszett, de eza depresszio enyhen meg mindig jelen van, neha mikor nagyon ideges vagyok megolnem maga, de visszatart a gondolat hogy majd ugyis lesz jobb majd egyszer, elkoltozok es minden jobb lesz, meg mgekell meg neznem a sorozataimat szoval...
Meg az is ott van hogy rajongom az ilyen psyches dolgokert, es ez is nagyon megijeszt.
Osszevagyok zavarodva, nem tudom ki vagyok itt vannak meg ezek a hulyesegek is.. remelem ezaz egesz csak azert van mert tini vagyok, es majd elmulik mert kezdek felni magamtol, es attol hogy megorulok, sajnos ezeket nem tudom kibeszelni magambol mert nincs kinek, senkire nem szamithatok, mindenki leszarja, vagy epp nem bizok meg senkiben, pszichologushoz se szeretnek elmenni, pedig csodalom oket, csak hat nagyon nehezn kezdemenyezek beszelgetest, es ezt is nagyon nehez volt leirni, mire oszeszedtem a gondolataimat es normalisan megtudtam fogalmazni, mar amennyire normalisan...
15/L :((bocsi a helyesirasi hibakert)

Szia! Tudom milyen érzés. Én sokszor érzem azt mintha kívülről nézném az életem. Én is gyakran érzem úgy mintha lenne valaki a lakásban és kb óránként ellenőrzöm.
Én lehet hogy a depresszió felé haladok. Sok problémám van (nem szeretném mos leírni mert hosszú). Ismerem ezeket a dolgokat amiket leírták. Keress valakit akinek elmodhatod, akár egy pszihomókus is lehet.
Sok sikert és kitartást! (Lesz majd jobb is ne aggódj)
14/F

Ezt találtam:
A deperszonalizációs zavar jellemzője, hogy a beteg úgy érzi, elvált a saját testi és szellemi működésétől (deperszonalizáció), saját életét külső szemlélőként kíséri figyelemmel.
A deperszonalizáció a harmadik leggyakoribb pszichológiai tünet (a szorongás és a depresszió után), gyakran fordul elő valamilyen életveszélyes helyzetet, például balesetet, támadást, súlyos betegséget vagy sérülést követően. A deperszonalizációs zavart még nem tanulmányozták behatóan, oka és gyakorisága ismeretlen.
A betegség sok esetben kezelés nélkül is elmúlik. Kezelés csak akkor szükséges, ha a rendellenesség tartós, ismétlődő vagy nyugtalanságot okoz.
Egyes betegeknél a nyugtatók és az antidepresszánsok használata segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!