Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofrén vagyok?

Skizofrén vagyok?

Figyelt kérdés

Teljesen átlagos életet élek, nincsenek problémáim. Viszont a napokban kíváncsiságból utánanéztem a skizofréniának s kicsit megijedtem mert egy pár tünet hasonlít a viselkedésemhez. Nincsenek hallucinációim meg ilyenek viszont:

Vannak téveszméim (ha ezt annak lehet nevezni): régóta követek egy olyan személyt aki kb nem tudja, hogy létezem-e egyáltalán...

Eltompult érzelmeim vannak...nem mutatom ki (nem tudom nagyon) kimutatni őket.

Észlelési tünetek majdnem megegyeznek:

Fel tudom dolgozni a bejövő információt de nem minden esetben tökéletesen..

Itt olvastam olyat is, hogy nehézzé válik odafigyelni valamire. Van, hogy néha nem tudok figyelni még akkor sem ha akarok..

Olvastam olyan tünetet is, hogy társadalmi "kirekedés"..nagyobb társaságokba (pl 3-4 ember) nem nagyon tudok megszólalni, még akkor sem ha olyan téma van amiről tudnék beszélni viszont 1-2 emberrel meg jól elbeszélgetek.

Kb ennyi, más nem nagyon van. Most skizofrén volnék vagy csak szimplán hülye? :D

2016. okt. 9. 00:38
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja s nincs ilyen többszemélyiségem sem. Ha valamit kihagytam, később pótolni fogom, de ennyit vettem észre magamon ami megegyezik a skizofréniával.
2016. okt. 9. 00:41
 2/11 A kérdező kommentje:
Illetve nem hallok hangokat, nem élem meg másként az igazi világot, nem zökkenek ki a gondolataimból és hasonlók..az utolsó max akkor fordul elő néha ha épp beszélgetek valakivel mondjuk skype-on s közben megnézek egy videót. Akkor kicsit kizökkenek a gondolataimból de tudom folytatni. Ne haragudjatok ha össze vissza írtam, így jutott eszembe. :D
2016. okt. 9. 00:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy?
2016. okt. 9. 01:02
 4/11 A kérdező kommentje:
21, fiú.
2016. okt. 9. 01:06
 5/11 anonim ***** válasza:
7%

Milyen érdekes, 3 órával ezelőtt egy 21 éves fiú megkérdezte hogy ő szociopata-e.

Szánalmas.

2016. okt. 9. 01:14
 6/11 A kérdező kommentje:
3 órával ezelőtt kezdtem kutatni utána, hogy lehettem volna én? Különben is, nem azért van ez az oldal, hogy válaszoljanak a kérdésre NORMÁLISAN? Ez a szánalmas..szerinted egy ember született csak 95'-ben?..
2016. okt. 9. 01:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Mindegy, különös véletlen!

De az szerinted nem furcsa hogy itt egyre gyakrabban kérdezi meg sok fiatal azt hogy ő nem-e borderline/őrült/skizofrén/pszichopata/szociopata/elmebeteg/stb., miközben fogalma sincs ezekről a dolgokról?

2016. okt. 9. 01:25
 8/11 A kérdező kommentje:

Furcsának furcsa lehet, de azzal nem tudok mit csinálni. Valóban, nem vagyok orvos, hogy tudjam, mi teljes pontossággal a skizofrénia, azért is jöttem ide, gondolván hogy lesz valaki aki egy kicsit jobban ért hozzá s elmagyarázza. Engem nem foglalkoztat ez a "műfaj", csak szeretnék választ kapni a kérdésemre, nem ez fogja meghatározni az életem további részét :D

Ha netán kiderülne hogy az vagyok, ugyan úgy élem tova az életem mint ahogy nemleges választ kapnék. :D

2016. okt. 9. 01:36
 9/11 anonim ***** válasza:
31%
Inkább csak kicsit autista. Megesik.
2016. okt. 9. 03:53
 10/11 A kérdező kommentje:
XD
2016. okt. 9. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!