Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi értelme az életnek? Miért...

Eznemlényeges kérdése:

Mi értelme az életnek? Miért ne legyünk öngyilkosok?

Figyelt kérdés

2016. okt. 3. 22:24
1 2
 11/13 homo ludensz ***** válasza:
53%

Valóba jó helyen kapisgál itt aki a lélek edződéséről beszél. Maga a leszületésnek az (én értelmezésemben persze) egy célja van: tapasztalás itt az anyagi (materiális) világban. A test mint anyag változik,ifjú,megállapodott (zeniten) lévő és hajlott korú. Végül átlép a kapun azaz a test marad de a lélek örök mivel Istentől való visszatér a fénybe azzal a tapasztalattal amit itt szerzett a földön.

Teljes értelmed tudatában dönthetsz úgy hogy te itt befejezed de a végrehajtás stádiumában már beszűkült tudattal cselekszel.

2016. okt. 17. 10:16
 12/13 lajoskralik válasza:
Nem tudom hány éves vagy?Én 64.éves vagyok.Ha vissza tekintek nem sokk jót látok.De ez így van rendjén mert több a rossz mint a jó!Ezek a dolgok nem indokolják sőt semmi nem indokolja az élet eldobását ugyan is ebből nincs másik!Az életét mindenki másképpen éli meg.Szerintem mindenki aki meg született és meg kapta az élet nagyon szép lehetőségét "csak élj és küzdve küzdj"Mert ez így van rendjén!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2016. okt. 22. 06:40
 13/13 anonim válasza:

7-es igen Madách is leírta, de úgy emlékeztem valami francia gondolkodó írt erről először, de nem vagyok benne biztos.

Madách írja, hogy "Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!". Más helyen pedig "A cél halál, az élet küzdelem,

S az ember célja e küzdés maga.". Ezek mind sarkított dolgok és ez alapján simán megölhetnéd magad, DE szerintem az élet egy nagy ajándék. Vannak, voltak és lesznek nehezebb időszakok, de csak azért, mert szarul érzed magad ne dobd el az életed! Néha én is egondolkoztam ezen a kérdése, és őszintén szólva nem találtam rá a választ, mint ahogy már annyian megpróbálták, és nem jártak sikerrel. Mindenki csak a saját igazságát tudja megfogalmazni. Szóval a lényeg, hogy van értelme az életnek! Ha eldobod szerintem azért bűn és mondják olyan sokan, mert ha megölöd magad nem magadnak, hanem mindenki másnak ártasz igazából. Nem gondolsz a családodra, hogy mit hagysz magad mögött, arra asok emberre akivel találkozhatnál életed során akiknek segíthetnél, voltaképpen az öngyilkosság egy nagyon önző dolog.

2016. okt. 22. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!