Szerintetek mi az ertelme annak hogy a "betegeket" a pszihiatrian feher ures szobaba zarjak?
Senkit sem zárnak üres, fehér szobába. Se a nyílton, se a zárton.
Igen, a szobák fehérek. A nyílton (ahol én voltam), ott 3-4 fő van egy szobában, de a leválasztott folyosóra és a közös légtérbe (ahol esznek, tévéznek és az orvosokkal is szoktak beszélni, főleg a családtagokkal) bármikor ki lehet menni és a legtöbben a többi folyosóra és a büfébe is mehetnek. A közös udvarba és az utcára, az orvos engedélyével lehet lemenni, úgy hogy előtte szólsz a nővéreknek (bár azoknak akik egész nap föl-le járkálnak a szobájuk és a kert között, azoknak nem kell).
A zárton, én egy olyan szobába kerültem, ahol 8-10 ember fér el. Van egy asztal, amit közös helységnek neveztek el és egy ápoló figyeli az ottani embereket + a zárt ajtót. Van egy nagyon rövid folyosó és egy dohányzó is. Ezekben a helységekben lehet mászkálni. Persze ha az orvos megengedi, akkor néha elengednek néhány embert a kertbe is. A zárton egyetlen egy embert láttam egy tolókocsihoz kötve, de látszott rajta, hogy még mozogni sem tud nagyon, így szerintem csak azért kötötték oda, hogy le ne essen.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!