Ki szed évek óta Xanaxot és mennyit? Érzékeltek valami negatívumot?
Figyelt kérdés
Úgy alakult hogy borzasztó nehéz élethelyzetbe kerültem, és a szorongásnak már erős testi tünetei is vannak nálam (szapora szívverés, gyomorfájás). Kb. egy éve szedek xanaxot, a 0,25 még mindig lenyugtat. Időnként leteszem pár napra, de rájövök, hogy inkább a Xanax mellékhatásaitól féljek, mint a szívinfarktustól :) Tudom hogy mindenki imádja ijesztgetni a másikat, de írjanak olyanok, akik évek vagy tizenévek óta szedik és nincs (súlyosabb) bajuk, illetve hat még nekik. Ja és nem, nem iszom helyette macskafülteát vagy mi a csudát, nem használ más. Köszönöm szépen a válaszokat!2016. okt. 2. 20:33
1/7 anonim válasza:
Én nem észleltem negatívumot, de ettől függetlenül a xanax nem erre való, ez tüneti kezelés, ami a kiváltó okot nem szünteti meg. Fordulj, légy szíves, szakemberhez, mert vannak más terápiák is, mint hogy tömöd magad a xanaxszal. Akár még végleg is elmúlhat a problémád (jó esély van rá).
2/7 anonim válasza:
A Benzodiazepin származékok pl xanax keménydrog. Gyorsabban függőséget okoz és nehezebb letenni mint a heroint. Hosszútávon bizonyítottan agykárosodást, személyiségzavart szív vese és májelégtelenséget okoz. Jó szorakozást.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, de sajnos ez nem "terápia" kérdése, akkor rosszul fogalmaztam: minden téren nagyon nehéz élethelyzetbe kerültem, amitől nagyon erős szorongásom van. Az élethelyzetemen jelenleg nem tudok változtatni, és abban biztos vagyok, hogy az erős szorongás sokkal-sokkal jobban árt, mint a xanax, akár évekig.
2016. okt. 2. 20:45
4/7 anonim válasza:
Évek óta szedem, kisebb megszakításokkal. Szívbetegségem miatt javasolta a doki. 1/2 0,25-ös Xanaxot szedek egyébként esténként. Nem érzek tőle semmi mellékhatást. Állítólag az agyunk is stressz esetén ezt termeli. 9 éve szedem egyébként. Nyáron megszakításokkal. Nehezebb élethelyzetekben 1-2 napig 2x felet, vagy fogászati beavatkozásnál, ami ugye ritka, 1 egészet beveszek.
5/7 anonim válasza:
0.5 mg estére alváshoz, minden nap
a memóriám romlik tőle szerintem
6/7 anonim válasza:
Kb. 8 éve szedem. Alváshoz szükséges 2db 2mg-os SR és 2db 1mg-os. Enélkül nem megy.
7/7 anonim válasza:
0,25 mg-t 10 évig is szedhetsz. Ez nagyon kis adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!