Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez odafigyelés az egészségre...

Ez odafigyelés az egészségre vagy túlzásba estem?

Figyelt kérdés

Szerintem ez normális tartományban van, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Általában keveset eszem egy nap és mindig számolom hogy mennyi kalória. Ha pizzázni megyek a barátaimmal és megeszek 3 szeletet órákig céltalanul járkálok a városban, hogy ledolgozzam. Kimérem az adagjaimat és ha egy nap többet eszek mint amennyit terveztem van hogy elkap a sírógörcs. Soha nem veszek a suliban a nasikból amikből kínálnak. Minden egyes nap mérem és feljegyzem a kilóimat. Van hogy egy nap többször is.

Számomra akkor telik jól egy nap ha nem gyarapodik a súlyom. Valahogy jobb embernek érzem magam ha sikerül kevesebbet enni

Ha valamilyen részletre kíváncsiak vagytok kérdezhettek...

16/l

2016. okt. 1. 02:18
 1/3 anonim ***** válasza:
Erre mondják, hogy irigylem a problémádat, hogy képes vagy kizárólagosan saját magad külső megjelenésére koncentrálni és ez alapján döntöd el, mennyire vagy jó ember. Ez a narcizmus.
2016. okt. 1. 06:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Ez nekem új, de köszönöm a válaszod. Minden ismerősömtől azt kaptam meg eddig, hogy foglalkozzak többet magammal, legyen egy minimális önbecsülésem stb. Egyik tanárom meg azt is mondta, hogy azért vagyok ilyen amilyen mert kisebbségi komplexusom van ami nem tudom mennyire igaz, mindenesetre a kérdésem még adott.

Hogy őszinte legyek tegnap két pezsgőtablettát ettem és anyum este megkérdezte, hogy beteg vagyok, vagy miért fehér a szám. És ezért tettem fel a kérdést, hogy tudjam, ez még a normális keretek közé sorolható

2016. okt. 1. 09:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem, ez kezdődő anorexia. Addig állj le vele, ameddig tudsz. Ha nem megy, kérj orvosi segítséget. Dietetikushoz is fordulhatsz, ha arra vagy kíváncsi, hogyan táplálkozz egészségesen. De amit most csinálsz, az egyáltalán nem egészséges.
2016. okt. 1. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!