Kényszeres kézmosó és "szájtépő" vagyok. Mit tehetnék ellene?
Figyelt kérdés
A kézmosás mindig az Ultra Sol nevezetű kézmosó/fertőtlenítővel történik,ami klóros és gyakran kimarja sebesre a kezem.A szám mindig sebes,mert leszedem a sebeket.Már nagyon szenvedek ezektől.Légyszi ne írd,hogy "egyszerűen hagyd abba".Olyan komoly válaszokat kérnék akik kényszerbetegségben szenvednek és/vagy sikerült leszokniuk róla!Köszi2010. ápr. 23. 14:43
1/7 anonim válasza:
keress fel egy orvost,ha ennyire súlyos,mert ha beteges ez a dolog nálad,akkor nem fog segiteni,hogy tereld el a figyelmed,és álld meg,hogy ne csináld.
3/7 A kérdező kommentje:
hogy tud egy doki ebből kigyógyítani?
2010. ápr. 23. 14:57
4/7 anonim válasza:
a kényszerbetegségeknek minden esetben pszichés eredetük van. valamilyen belső lelki zavar, vagy valaminek az elnyomása miatt alakul ki. ha egyedül nem megy ennek a megfejtése és leküzdése, akkor mindenképp pszichológus segítségét kérném, ha ennyire zavar ez a betegség. természetesen nem feltétlenül kell valamilyen nagy lelki problémára gondolni, de tudatalatt elképzelhető, hogy vannak elnyomott érzések, gondok, amik, ha nem törnek a felszínre, és oldódnak meg, akkor tartani fog nálad ez a rossz szokás. én is hasonló problémával küzdök. én a bőrömet rágom az ujjaimon naphosszat. gondolhatod, hogy milyen csúnyák sokszor a kezeim. de én tudom, hogy akkor jön elő ez, ha valamilyen feszültség ér, és azt nem tudom azonnal megoldani. ez az öncsonkításnak egy kisebb változata.
5/7 anonim válasza:
Pszichiáter. Ő osvosdoktor. Írhat rá gyógyszert, és rendszeresen ellenőriz. Szükség esetén írhat föl pszichológus kezelést is. Sztk-ra! Érted a különbséget, ugye?
6/7 anonim válasza:
úgy tud kigyógyítani, hogy azt mondja, hogy most ülj rá a kezedre és mond el, hogy mi helyett csinálod a kézmosást.
sok sikert!
7/7 anonim válasza:
Nincs valamilyen elhanyagolt bőrbetegséged?
Mi lehet a következménye, ha nem mosol kezet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!