Állítólag napi 17 érintés kell egy embernek, hogy ne bolonduljon meg. Akit nem érintget senki, az ezek szerint törvényszerűen becsavarodik?
Figyelt kérdés
17 érintés, mentálhigiénia, megőrülés2016. szept. 13. 18:12
1/7 A kérdező kommentje:
Na, látszik, hogy érintetlen érintett vagyok, még a keresőszavakat is rossz helyre írtam, bocsi...
2016. szept. 13. 18:14
3/7 anonim válasza:
Akkor én be vagyok csavarodva... jé, és tényleg :D :'(
4/7 anonim válasza:
Az is számít, ha valaki odajön és 3 mp alatt gyorsan egymás után letudja ?
5/7 anonim válasza:
Reményeim szerint nem, bár szoktam ezen gondolkodni, mivel tök egyedül vagyok a világban. Ha barátokkal nem találkozom, akkor annyi az érintés, hogy kezet fogok a kollégákkal vagy valaki nekem jön az utcán. Remélem, hogy ha a saját bőröm simogatom, az is számít - bár gondolom az agy érzékeli az érintést, de azt is, hogy nem mástól származik. Erről a napi 17-ről még nem olvastam.
6/7 anonim válasza:
Valóban fontos az érintés és lehet érezni a hiányát.
Nem mondanám, hogy megbolondul az illető (vagy talán nagyon hosszú idő kell, évekre gondolok) de alapvetően egy kis fusztráltságon túl nem okoz végzetes gondokat. Persze kellemetlen és kerülendő állapot.
7/7 anonim válasza:
Tudod ezeket a tanulmányokat nem kell szó szerint venni. A kísérleti csoportot figyelembe kell venni, az kultúráját stb. pl. az olaszok, spanyolok sokszor megérintik egymást, míg az angolok "hidegek" és kerülik a testi kontaktust. Tehát először el kell olvasni azt a tanulmányt, mondjuk végezték olaszokon, akik pl. egy nap 35X érintik meg egymást, és 17 lett a szükséges érintési szám. Te ezt akarod alkalmazni mondjuk MO-n ahol tegyük fel napi 10X érintik meg egymást az emberek átlagosan, akkor ha jól számolok, akkor napi 5 érintés lenne szükségszerű a mentális egészség megőrzése szempontjából. Tehát a helyi adottságokhoz mérten kell értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!