Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet kissé személyiségzavaros...

Lehet kissé személyiségzavaros vagyok?

Figyelt kérdés
Azt veszem észre, hogy elég nehezen teremtek új kapcsolatot, mármint úgy értem, hogy kezdetleg minden rendbe, normálisan viselkedem, de idővel a kapcsolataim "elfáradnak" és nem olyan "harmonikus" mint mikor ismerkedem. Mutatom/hajlamom is van egyaránt az extro illetve introvertáltságra. Ez inkább akkor mutatkozik meg pl. ha nagy közösségbe vagyok, akkor úgy csendbe vagyok, de van az hogy kis közösségbe vagyunk és ott van az az egy ember aki ellen úgy "gyengébnek" érzem magam akkor is. Ha kis közösségbe nincs ott az az illető, akkor viszont felszabadultabb vagyok és ki merem nyitni a számat. A mai nap viszont probáltam úgy felfogni hogy engem nem érdekel hogy ott van az az illető, tudtam kontrolálni magamba azt a fajta szorongást és kinyitottam a számat. A másik meg az hogy engem nem jól érint az ha nevetnek rajtam, tudom hogy viccként kell felfogjam az egészet, de valamiért nem megy, sőt igazán őrülni se tudok, már nagyon rég volt hogy úgy igazán röhögtem. Van még egy, azt érzem hogy az osztályban, adott esetbe így van, máshol nem tudom hogy lenne, de van egy olyan ember az osztályba akit régebbről ismerek és igazából vele beszélgetem, azt tapasztalom magamon, hogy osztályon belül szorongok és LEHET hogy emiatt nem merek mások felé nyitni, de akit régebbről ismerek jól eltudok vele beszélgetni, nem szorongok. Úgy mindig olyan partnert keresek aki megértő és valahogy megfélemlít az ha mondjuk egy nagyszájúval kell beszélgessek, pedig van amikor én is az vagyok. Szóval mindezt a szorongás váltja ki vagy ez valami zavar?
2016. szept. 9. 14:12
 1/2 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem hogy van amikor ragaszkodok egy emberhez és mikor az az egy ember elkezd olyanokkal ismerkedni, akinél nem volt olyan nagy sikerem, úgy érzem mintha egyedül maradnék az osztályba, és ilyenkor mindent csinálok, vagy nézegetek valamit, legyen az telefon, könyv, majd akkor beszélgetem ha pl. hozzám visszatért.
2016. szept. 9. 14:16
 2/2 anonim ***** válasza:
Ebből sok néha/időközönként rám is jellemző. Nem hiszem,hogy ez személyiség zavar lenne. Szerintem emiatt nem kell aggódnod.
2016. okt. 15. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!