Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik, olyan hogy valakinek...

Létezik, olyan hogy valakinek kettős énje van?

Figyelt kérdés
Van egy olyan énem, hogy magabiztos vagyok, érzem, hogy minden sikerülni fog, akár lányokkal kapcsolatban, akár kapcsolatok terén, vagy akármi másban, illetve van egy olyan énem, amelyik állandóan parázik, hogy jujj de rossz lesz minden, jujj de béna leszek, úgyse sikerül.. Most akkor hogyan van ez?:D Nagyobb kihívások esetén gyakrabban győz az utóbbi.:/
2016. aug. 31. 12:54
 1/7 anonim válasza:
ilyen akkor nekem is van! van egy olyan énem aki azt mondja "ez az évem nem lesz tele eggyessel" de van aki azt mondja hogy szarok bele
2016. aug. 31. 13:04
 2/7 anonim ***** válasza:

létezik, skizofrénia a neve. De nem hinném hogy skizofrén vagy, ritka betegség.

Szerintem csak nem vagy elég magabiztos. Ha az lennél, nem paráznál állandóan, ahogy mondod. Úgy tudsz magabiztosságot szerezi, hogyha tetszel magadnak, elfogadod magad. Elfogadod magad? Ha nem, akkor változtass, egy új frizura sokat dobhat rajtad, esetleg arcodat ápold, ha olyan bajod van, vagy járj el edzeni, ha kicsi felesleg van rajtad. 3 hónap után már láthatod magadon a különbséget, és büszke leszel magadra! hajrá, szurkolok neked!

2016. aug. 31. 13:04
 3/7 A kérdező kommentje:

#2-es a skizofrénia az nem az, amikor egy emberke kitalált dolgokkal kommunikál, illetve kitalál dolgokat, amikről azt hiszi valósak?

Egyébként a külsőmmel meg vagyok elégedve, lányoknak bejövök, rendszeresen edzem, izmos vagyok(nem túlzottan, de látszódik azért), az agyamat is rendszeresen megtornáztatom, olvasok, autodidakta módon érdeklődöm a pszichológia felé, emellett valamennyit tanulok az iskolára amibe járok, ami egyáltalán nem érdekel. Egyetlen dolog amiben nem tudok 100%-osan érvényesülni, illetve nem tudok 100%-al haladni előre, az a szociális készség. Mármint a tesómmal rengeteget dumálok, és van 1-2 haverom is, akikkel bár nyáron alig tartottuk a kapcsolatot, suliidőben egész jól kijövünk. Viszont nem érzem, hogy olyan túlontúl eredményes lennék ilyen téren. Megvan minden ami kell hozzá, mégsem megy. Vagy jobban mondva menni menne szerintem, csak nem merek belevágni. Tehát összefoglalva, magamat el tudom fogadni, és komálom is magam, csak azt nem tudom elhinni, hogy mások is tudnánka így tekinteni rám. Még ha komoly(jó) visszajelzések is vannak. Régen eljátszották az emberek a bizalmam, szülők, legjobb haverok stb, és lehet ezért.. Csak nem tudom, hogy hogyan lehet akkor ezt kiküszöbölni? Mert ez korlátoz minden területen, amerre szeretnék menni(életcélok), akivel szeretnék menni(párkapcsolat/baráti kapcsolatok), stb..

2016. aug. 31. 13:24
 4/7 anonim válasza:

2. kommentező: Nem skrizofénia a neve. Bár a skrizofénia sokszor összekapcsolódik a disszociatív önazonosság-zavarral. De attól még nem szabad összekeverni a kettőt.

Nagymamámnak is vannak skrizofén hajlamai de attól még nem szenved identitászavarban.

Kérdező: Lehet hogy identitászavarod van. Beszélj egy pszichológussal az ügy érdekében.

Ennek a betegségnek is sok fajtája van sőt, van hogy személyiségenként változik hogy épp melyik fajtája van egy illetőnél. Pl. van amikor a 2 (vagy több) személyiség nem tud egymásról, van amikor tudnak egymásról, és van olyan is amikor 1 (vagy több) tud a másikról, de az nem tud a többiről.

2016. aug. 31. 17:11
 5/7 A kérdező kommentje:

szerintem nem ilyen magas szintű a dolog, hogy doki kéne:D Én mindig úgy voltam a problémáimmal, hogy szerettem magam megoldani, még ha néha bele is őrültem:D(de pont azért nem tudom megosztani másokkal a gondom, mert nem tudok bízni az emberekben szívből) Nem volt egy könnyű gyerekkorom, és így volt mit javítgatni. Szerintem csak a bizalmamat kell újra felépíteni azok az emberek felé, akik szimpatikusak. Ha egyszer újra meg tudnék bízni ilyen emberekben, akkor meg is javulnék. Azt a gátat kell felszaggatni, ami korlátoz. Én minden erőmmel azon voltam/vagyok, hogy megbocsássak azoknak, akik keresztbe tettek nekem, mivel tudom, hogy valamilyen szinten minden potenciális barátjelöltben, vagy barátnőjelöltben őket fogom visszalátni. És ha haragszom rájuk, vagy félek tőlük éppen, akkor ez ugyanúgy visszajön a jelenben. Szerintem sok feldolgozatlan negatív érzelem van bennem, amik akkor alakultak ki, csak nem lettek tudatosítva(mert lehet nem is ismertem őket akkor ésszel, csak éreztem). El lettek nyomva. És most a tudatalatti előszeretettel alkalmazza újra őket. Lehet csak ezeket az érzelmeket kell megismernem, tudatosítanom magamban, elfogadni őket, és belátni, hogy az akkor volt, a jelenben viszont lehet jobb is.:D Lehet újra le kell ásnom magam a pokolba, és minden érzelmet amit csak érezhettem fel kell dolgoznom, ki kell ismernem, és kezelnem kell:D(agydokik is ezt csinálják ha jól tudom)

Igazából ezt a kérdést is lehet csak azért írtam ki, hogy "meghallgassanak" emberek, mert így nagyobb kedvel foglalkozok a dologgal.:D Mindezek mellett hasznosak voltak a válaszaitok, szóval köszönet!:)

2016. aug. 31. 17:28
 6/7 anonim válasza:

A lányok szeretik az olyan fiúkat akik magabiztosak és nem olyan kis "nyüzögék". Természetesen nem kell nyomulósnak lenni...Szóval írtad ,hogy tetszel a lányoknak, jó kiindulási pont:) Esetleg ha van olyan haverod akivel ezt megtudod beszélni őszintén akkor, esetleg elmondhatnád neki. Menjetek el közösen valahova, hívjatok lányokat is és dumáljatok.. ez jó önbizalom növelő mert ha majd nevetnek rajtad vagy veled, vagy érdekli őket a sztorid, vagy te nevettetsz meg mindenkit! Akkor olyan nélkülözhetetlennek érzed majd magad, és sokkal több lesz az önbizalmad is!:)

Én is ilyen vagyok amúgy.. ,hogy fúú de ügyes leszek és minden sikerül.. aztán csalódtam, meg nem jött össze igazán semmi, aztán most én is ebbe hánykolódom ,hogy "nem sikerül" "nem tetszek senkinek". Szerencsére most a nyár alatt nőtt az önbizalmam, és úgy érzem ,hogy sokkal fontosabb lettem nekik mivel rengeteget találkoztunk:"D

Remélem segítettem:)

2016. aug. 31. 17:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem szó sincs többszörös személyiségről, csak te reagálsz különféleképpen különböző érzelmi állapotokban.
2016. aug. 31. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!