Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 17 éves vagyok és idegbeteg?

17 éves vagyok és idegbeteg?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, és egyfolytában mindenen stresszelek, idegeskedek, minden nap fáj a fejem, minden nap sírok amint egy kicsit ideges leszek... nem volt jó gyerekkorom, akkor is sokat stresszeltem.. nyilván az is közrejátszik. Taszítom el magam mellől az embereket a hirtelen haragommal és idegességemmel..orvoshoz nem megyek. Mit tegyek? mit tehetnék? Van erre valami "házi gyógymód"? kérlek segítsetek!
2016. aug. 25. 12:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Miért nem mész orvoshoz? Rá férne.
2016. aug. 25. 12:42
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Házi gyógymódot csak egyet ismerek, ha imádkozol, és kéred Istent, hogy állítson helyre, neki semmi nem lehetetlen. Érdemes lenne olyan embereket/ gyülekezetet is találnod ahol békés és segítőkész emberek vannak, valamint vannak fiatalok is.
2016. aug. 25. 12:45
 3/7 anonim ***** válasza:
46%
Ez elég súlyosnak tűnik, amilyen tüneteket leírsz! Nem akarlak megijeszteni, de ha nem veszel igénybe orvosi segítséget, akkor pár éven belül kórházba fogsz kikötni, és lehet a zárt osztályon. Házi gyógymód erre nem létezik.
2016. aug. 25. 12:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Nagyon hasonló a probléma velem is, csakhogy én mennék orvoshoz, de nem lehet. :/
2016. aug. 25. 17:33
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom mit lehetne tenni. Persze nyilván az okát kellene megszüntetni, de ugye az sokszor nem lehetséges.

Meditáció, este igyál meg egy bögre meleg tejet, vagy gyógyteát, kakaót. Menj el sétálni egy kicsit nyugiban fél órát pl.

Ezek valamennyit tudnak segíteni, de a legjobb tényleg az lenne, ha a stressz oka szűnne meg ( én is ilyen helyzetben vagyok, megint)

2016. aug. 25. 18:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha idegbeteg vagy, menjél neurológushoz.

Ha elmebeteg vagy, menjél pszichiáterhez

Ha pszichés beteg vagy, pszichoterapeutához fordulj (olyan pszichológus, aki terapeuta kiképzésben is részesült)

Megjegyzem, a leírt tüneteid pszichés problémára utalnak.

A házi gyógymód a relaxáció, bár valószínűleg kevés a gyógyulásodhoz.

2016. aug. 25. 18:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem kell orvoshoz menned, pszichológust viszont érdemes lenne felkeresned. Megjegyzem, anno én is féltem ettől, pedig jó lett volna pont 17 évesen. Helyette sokat olvastam, van, ami hozzámtett. Abból, hogy rossza gyerekkorod nem tudtunk meg sokat, így még csak önsegítő könyvet se tudnék ajánlani.
2016. aug. 26. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!