Párterápiára mennénk, de aggódok a párom miatt, miért van ez?
Elsősorban én kerestem fel egy pszichológust, mert problémáim vannak az élet szinte minden területén, és a párommal szemben is már sokszor túlreagálom a dolgokat.
Nem rég kezdtem el járni terápiára, de úgy érzem, hogy állandóan visszaesek, mert a párom "visszahúz", hiába beszélek neki erről, hogy neki is kéne változtatnia, ő csak akkor lenne hajlandó változni, ha rajtam lát változást, mert a fő baj velem van. De nekem így nem fog menni és ez egy ördögi kör így.
Az orvosom tanácsára mondtam a páromnak is, hogy jöjjön velem, de nagyon szkeptikus, hogy ez csak lehúzás, meg neki nincs erre szüksége, meg hogy csak akkor jön el velem, ha soha többé nem kell utána mennie. Nem tud vagy nem is akar beszélni az érzéseiről és azt remélem, hogy a pszichológus majd mégis beszédre bírja. De nagyon félek mi lesz ebből, mert a párom már "poénkodott" azzal is, hogy ő tuti ki fogja akasztani az "agyturkászt"...
Miért viselkedik így? És én erre reagáljak bármit is, vagy majd az orvos tudni fogja kezelni?
25/N
A kapcsolatokban a legfőbb hiba a rossz kommunikáció.
Első lépésként mind a ketten olvassátok el Eric Berne: "Emberi játszmák" című könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!