Az állami pszichiáter milyen betegségekkel foglalkozik? Csak a súlyosakkal, vagy a kevésbé súlyosakkal is?
Nem tudom, hogy az én problémám megüti-e azt a szintet (szorongásos zavarok elsősorban)
Nem akarom ide leírni, de privátban leírom szívesen, akiket érdekel)
Ott csak skizofréniára, vagy egyéb súlyosabb kórképekre van kapacitás?
Mennyi idő jut általában az emberekre?
Nem "nyűgösek"?
Hogy lehet igénybe venni? Beutalóval?
Mindenféle mentális zavarral foglalkozik, így a szorongásos zavarral is. Nincs olyan, hogy súlyos és kevésbé súlyos a betegségek között, mivel lehet olyan, hogy valakiről meg se mondod hogy skizofréniája van, mert simán éli az életét és elbeszélgetsz vele és van aki annyira szorong, hogy az ágyból nem tud kikelni és már kényszergondolatai vannak. Tehát nincsen súlyos vagy kevésbé súlyos, nem így tekint rájuk.
A többire sajnos nem tudok válaszolni, mert én magánpszichiáternél voltam, de remélem ennyivel is segítettem. Egyébként ha gondolod leírhatod privátban, hogy mi a baj.
Kevésbé súlyos esetekkel is ugyanúgy foglalkozik és ellátja őket, mint a súlyos betegeket. Szorongással, pánikbetegséggel, enyhébb depresszióval is mehetsz, kötelessége ellátni!!!
Hogy mennyi idő jut az emberekre az már más tészta: kb. 10 perc alatt lezavar, felír valami bogyót és "kérem a következőt". Szóval hogy HOGYAN lát el, az nem mindegy 😩
Ha megteheted, akkor inkább magánba menj, ott ugyan fizetned kell érte, de szánnak Rád 1-2 órát és elbeszélget Veled, megpróbál többféle terápiás módszert alkalmazni, nem azonnal antidepresszánsokkal meg nyugtatókkal akar telitömni!
Személyes tapasztalat...1-szer voltam államiban, soha többé! Azonnal antidepikkel akart tömni, enyhe depresszióval és szorongással. Utána elmentem magánba, oda 1 évig jártam, de pszichoterápiával meggyógyított mindenféle gyógyszer nélkül!!!
Átlagban 6 perc jut egy betegre,de mikor te a pszichiáterhez bekerülsz akkor az első beszélgetésből megállapítja hogy te mentálisan milyen mélységben vagy beteg.Leír egy diagnózist.
A pszichológus legjobb tudomásom szerint /ha csak nem klinikai szakpszichológus/ első kérdése lesz hogy mit diagnosztizált a pszichiáter. Ennek alapján választja ki az alkalmazni kívánt terápiát. Mindig TB.s-hez jártam és bizonyára a TB.s is rendel magánba és fordítva is.Engem ingyen egy köszönöm ért hallgat 50 percet míg a fizetős annyiért amennyi a tarifája. Elfogy a pénzed akkor gyógyulttá nyilvánít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!