Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez már pánikbetegs...

Szerintetek ez már pánikbetegségnek minősül?

Figyelt kérdés
Munkahelyem jól teljesítek. Néha túlságosan jól kiállok magamért. Néha viszont egyik pillanatról a másikra jön egy olyan állapot hogy elkezdek remegni, izzad a tenyerem. Éjszakáim borzalmasan nehezek, van hogy a sötétben félek kimenni az ajtón. Izzadok álmomban, rémálmaim vannak és olyan mintha olyankor lebénulnék. A lépcsőn néha nehezen tudok felmenni. Nem vagyok benne biztos hogy ezek a tünetek a pánikbetegség jelei. Néha rettegek egyedül lenni.

2016. aug. 11. 22:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ez valami más lehet.
2016. aug. 11. 22:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor mi lehet ez vajon? Élt már át itt bárki hasonlót? Alapja nincd annak hogy az éjszaka közepén rettegnem kelljen.
2016. aug. 11. 22:52
 3/11 anonim ***** válasza:
Mi nehéz a lépcsőn felmenésben?
2016. aug. 11. 23:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Kifulladok a lépcső felénél amig a 3-ra felérek. Pedig a 20-as éveimben járok, nem vagyok túlsúlyos. Fizikai bajom bizonyítottan nincs.
2016. aug. 11. 23:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Pedig amiatt esetleges szívproblémára gondoltam, de ha vizsgáltak és nincs baj akkor kizárható. Nem tudom sportolsz-e valamit, mennyit mozogsz. A pánikroham, egy igen hirtelen intenzív rosszulléttel járó esemény, lehet keveset írtál vagy én értelmezem rosszul de nekem nem tűnik annak amiről szó van. Inkább szorongásos zavarnak mondanám.
2016. aug. 11. 23:20
 6/11 anonim ***** válasza:
Ez nem pánikbetegség, még csak nem is hasonlít hozzá. Mindenképpen fordulj orvoshoz a problémáddal. A háziorvosnál kezdjél. Ő tud adni nyugtatót, ha az kell, és kivizsgáltat, nem e testi baj okozza a tüneteket. QAztán majd tovább lehet lépni, ha nem javul. De mindenképpen orvos az első.
2016. aug. 12. 20:59
 7/11 A kérdező kommentje:
Nincs fizikai problémám. Ezt nem én állapítottam meg. Kivizsgáltak. Volt koponya CT-m, hasi UH, vérvètel, mellkas rtg... semmi
2016. aug. 13. 01:12
 8/11 A kérdező kommentje:
Háziorvos nyugtatót? Azt csak szakember írhat.
2016. aug. 13. 01:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, edzetlen lehetsz és kialvatlan, stresszes.Ezek okozhatják a bajaid.Be kéne állítani rendszeresre a bioritmusod.Jó nagyokat aludni, megfelelő ideig.Sokat pihenj, de a napi rendszeres mozgásod is meglegyen, iktass be valami kis edzésfélét, lehet az napi nagyobb séta is, vagy bármi, ami átmozgat.És a rendszeres időpontokban való étkezés is fontos.Ha meglesz ez az alapvető összhang, akkor javulni fog az állapotod.Dilibogyó felesleges.Az nem segít.Ha koffeint iszol, azt el kellene hagyni.
2016. aug. 13. 12:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja és a másik nagyon fontos dolog:gondold át, vane-e okod félni, volt esetleg valami ijesztő, nyomasztó dolog mostanában az életedben? Van rá esély, hogy valami tudatalatti félelem gyötör? Ha úgy gondolod, tényleg nincs okod félni, akkor végső soron a lakóhelyed is lehet problémaforrás.Lehet, hogy a házzal nem stimmel valami.Régóta laksz ott? Lehet, első körben érdemes lenne az ággyal kezdeni, hogy azt átpakolod máshová, vagy másik szobába mész aludni és figyeld, mi lesz pár nap múlva.
2016. aug. 13. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!