Öngyilkos gondolataim vannak. Hogy lehet ebből kigyógyulni?
Ez sajnos depresszió.
Milyen okból van rossz kapcsolatod a családdal?
Ne legyen megfelelési kényszered..valaki mindig beléd fog majd kötni, akárhogy megakarsz felelni..és akkor mégjobban magad alatt leszel.
Menj el pszihológushoz, ő tud segíteni.
Nem minden fejben dől el, azért egy szakember többet tud:)
Amikor öngyilkossági gondolataid vannak, akkor egyfajta csőlátás uralkodik el rajtad. Ezt kéne tudatosítanod magadban és olyankor megpróbálni a pozitív dolgokra összpontosítani (barátok, szerelmed, hobbi, háziállatok, stb.). Meg még az is sokat tud segíteni ha eljátszol azzal a gondolattal, hogy mi történne ha meghalnál. Mit szólnának a rokonok, barátok, szülők, nagyszülők...
Egyébként elmúlni magától nem fog. Ha már 2-3 hétnél régebb óta jelen vannak a tünetek, akkor klinikai depresszióról beszélünk. Ha pedig öngyilkossági gondolataid is vannak, akkor közepesen súlyos depresszióról beszélünk.
Elég sokan jártak már a cipődben, köztük én is (már 10+ éve btw). Ráadásul ahogy elnézem az önbizalmad is a béka segge alatt van. Szakemberhez kéne fordulni.
(Sajnos azt viszont én sem tudom, hogy ki lehet-e belőle gyógyulni, mert még nekem sem sikerült.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!