Ez is a tripofóbiába tartozik?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Régebben találtam a neten egy képet, amin egy srác keze tele volt lyukakkal. Furcsának találtam, de nem volt gáz. Aztán most megtaláltam a tripofóbiát, aminek utána is olvastam. Az a helyzet, hogy én nem szimplán a lyukaktól irtózok, hanem az olyan lyukaktól, amikben van valami (a neten sok ilyen kép van). Ez is tripofóbia lenne?2016. aug. 4. 20:30
1/2 anonim válasza:
Igen, az angol Wikipedia cikk ilyen képpel illusztrálja. Ugyanakkor nem úgy kell felfogni ezt a jelenséget mint a többi fóbiát aminek komoly tünetei vannak (pánikroham, ájulás, sokk, stb...).
A tripofóbia széles körben jelenik meg, valószínűleg evolúciós eredetű természetes félelem-irtózás, mely rengeteg embert érint, valószínűleg az emberek jelentős részét.
Nem tudom szebben mondani: ha valaki azzal akar "felvágni" hogy neki egy ilyen egzotikus nevű "fóbiája" van, hamar rádöbbenne hogy az emberek nagy részét ez érinti, tehát abszolút nem egyedi.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2016. aug. 7. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!