Ahhoz hogy valaki meg tudja ölni magát hajlam is kell?
Egyetértek veled. Én például imádok élni, de tudom, hogy bizonyos élethelyzetekben (pl. ha valami olyan történne, aminek a következménye rosszabb, mint a halál, mondjuk életfogytiglanra ítélnének, vagy tudnám, hogy meg fognak kínozni és aztán megölni, és nem kerülhetem el) az öngyilkosságot tartom az egyetlen ésszerű döntésnek. Ha Jézust történelmi személynek tekintjük, akkor nem értem, miért nem ölte meg magát, mielőtt megkíozták volna. (persze ha az egyház szemszögéből nézzük, az más)
És van, aki szerint az öngyilkosság minden esetben rossz döntés, és akkor is élned kell, ha az életed egy szívás. Ezt egyáltalán nem tudom felfogni, hiszen ha nyaktól lefelé lebénulva vegetálnék egy ágyban, könyörögnék, hogy öljön meg valaki (ha tudnék).
Szóval valószínűleg nagyon erős öngyilkos hajlamom van, ami azért nem jön ki, mert az életem csodaszép :D
De ott van pl. a nagymamám, aki nem tud mozogni, vak, és mégis imád élni. Na neki biztos nincs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!