Ti elmondtátok ismerőseiteknek, barátaitoknak, hogy antidepresszánst szedtek?
Gondolok itt munkatársakra, barátokra, szomszédokra, kikkel jóban vagytok. Az én esetemben kizárólag a családtagjaim tudják. Én úgy érzem, hogy más emiatt gyengének gondolna, esetleg "depis"-nek.
Persze kit is érdekel más...
9-es
Az antidepi a téma, nem a nyugtatók. Antidepivel lehet vezetni, sőt ilyen betegséggel pont, hogy nélküle nem szabadna. Ahogy fáradtan, idegesen, melegben sem szabadna, mégsem tiltják, pedig sokkal veszélyesebb.
Látom nem vágod, hogy a kettőt az elején egyszerre alkalmazzák. Én inkább óvatos voltam és nem vezettem az első időszakban.
De az antidepivel sem kellene.
Kivonat a Rexetin tájékoztatójából:
- A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
- A Rexetin lehetséges mellékhatásai közé tartozik a szédülés, a zavartság, az álmosság és a látászavar. Ilyen mellékhatások jelentkezése esetén ne vezessen autót, és ne dolgozzon gépekkel!
És, hogy ezek mikor jönnek...azt nem tudod, tudhatod.
Én inkább nem vezettem. Nem szeretem kockáztatni mások testi épségét.
..És azt is megsúgom, ha egy 6T-nás gép elszalad alólad, nagyon csúnya munkát tud végezni, és nem csak azért mert villa van rajta, hanem a tömege miatt is....
Vezess, ha úgy gondolod, de másokat erre bátorítani, több mint felelőtlenség.
Senkinek nem mondtam el, mert Magyarországon lenézik a depressziós betegeket, a gyógyszereket meg méregnek tartják.
Alacsony tolerancia, zeró egészségkultúra jellemzi a magyarok 99%-át.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ, bár kissé eltértünk a kérdés konkrétumától de mégis örülök, hogy nem ment át személyeskedő vitába a téma. Továbbra is várom válaszokat.
Én sem örülök, hogy gyógyszeren élek, de minden erőmmel a változtatáson dolgozom és boldog vagyok mert haladok a cél felé. Legnagyobb aggályom a gyógyszer elhagyása, ijesztő dolgokat írnak.
Minden esetre be kellett valljam magamnak is, hogy a gyógyszer valóban segített és nem csak beképzeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!