Kommunikációs zavarok?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Hogy vegyem rá egy számomra fontos ismerősömet, hogy menjünk el pszichológushoz.Kb. 1 éve ismerjük egymást.Ennyi idő alatt úgy vettem észre, hogy eléggé komoly kommunikációs zavarai vannak.Rettentő rossz a problémamegoldó képessége ebből kifolyólag.Ezáltal pedig elmarja maga mellől az embereket.Tudom róla, hogy eléggé nehéz gyerekkora volt (alkoholista feleségverő anya, az őt és a testvérét verő anya, elvált szülők stb.). Azt vettem észre rajta, hogy hihetetlenül gyorsan elkapja a düh bizonyos esetekben (pl földhöz vág dolgokat). Egyszerűen nem tud igazán megnyílni mások előtt.Olyan, mintha félne valamitől.Pedig mondtam neki, hogy az se baj, ha elsírja magát (férfi ismerősről van szó). Igazán szeretnék rajta segíteni, mert egyébként ezeket leszámítva egy szuper ember, jókat lehet vele nevetni.Mi a véleményetek erről? Normális válaszokat kérnék, ha lehet.Köszönöm!:)#betegség #orvos #bezártság #zárkózottság #pszichológia #mentális egészség #mentális zavar #pszichika #kommunikációs zavar
2016. júl. 28. 21:54
1/1 anonim válasza:
Sajnos ez elég nehéz ügy. Ha ő nem akarja, akkor nem sokat tudsz tenni. Én azt gondolom, hogy erőltetned semmiképp sem szabad, ezt mindenképp tartsd szem előtt. Beszéltetek már róla, hogy pszichológusra lenne szüksége? Hogy fogadta az ötletet?
Néha elég, ha ott vagy, megmondod, hogy szerinted ez lenne a helyes, és hogy gondolkodjon rajta, aztán nem feszegeted tovább a dolgot. Később esetleg megérik benne is az ötlet, és akkor kell tudnia, hogy te ott vagy, elkíséred esetleg, vagy megbeszélheti veled. De amíg ő nem dönt úgy, hogy megy, addig aligha tudsz ennél többet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!