A skizofrénok többszörös személyiséggel rendelkeznek? (többi lent)
Egészen a mai napig úgy hittem,hogy a Skizofrénia egy olyan betegség amikor egy egyénnek több személyisége van,és ezek a külön személyiségek úgymond nem tudnak egymás létezéséről,vagy csak nagyon kevés esetben.
Azonban interneten olvastam,hogy ezt gyakran keverik az emberek(sajtó rossz terjesztése..stb),mert valójában a skizofrén ember hangokat hall,halucinál..stb,és esetleg lehet olyan,hogy egyszer kedves,másszor nagyon bedühödik,azonban a többszörös személyiség egyáltalán nem jellemző a skizofrénekre,csak esetleg ez a kedves-dühödt személyiség váltás.
Tehát igazából a Skizofréniának nincs köze ahhoz amit eredetileg hittem róla,és a többszörös személyiséghez sincs köze?
Valamint azt szeretném még kérdezni,hogy ha ez tényleg így van,és valaki Skizofrén,akkor lehetséges-e,hogy mégiscsak több személyiséggel rendelkezik,mert eetleg az a betegség is fenn áll nála.
Ami még elgondolkodtatott az az,hogy a Gyilkos elmék c. sorozatban az egyik szerpelő(Reid) ezt mondja: ˇ"Ez egy többszörös személyiséggel rendelkező skizofrén bűnöző bűnlajstroma".
....................Most akkor a skizofrénia mégiscsak egyenlő a többszörös személyiséggel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nagyon szépen köszönöm ezt a rendkívül összeszedett választ!! :) :)
ha nem gond,én lehet írok privátba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!