Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A skizofrénok többszörös...

Dododen kérdése:

A skizofrénok többszörös személyiséggel rendelkeznek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egészen a mai napig úgy hittem,hogy a Skizofrénia egy olyan betegség amikor egy egyénnek több személyisége van,és ezek a külön személyiségek úgymond nem tudnak egymás létezéséről,vagy csak nagyon kevés esetben.

Azonban interneten olvastam,hogy ezt gyakran keverik az emberek(sajtó rossz terjesztése..stb),mert valójában a skizofrén ember hangokat hall,halucinál..stb,és esetleg lehet olyan,hogy egyszer kedves,másszor nagyon bedühödik,azonban a többszörös személyiség egyáltalán nem jellemző a skizofrénekre,csak esetleg ez a kedves-dühödt személyiség váltás.

Tehát igazából a Skizofréniának nincs köze ahhoz amit eredetileg hittem róla,és a többszörös személyiséghez sincs köze?

Valamint azt szeretném még kérdezni,hogy ha ez tényleg így van,és valaki Skizofrén,akkor lehetséges-e,hogy mégiscsak több személyiséggel rendelkezik,mert eetleg az a betegség is fenn áll nála.

Ami még elgondolkodtatott az az,hogy a Gyilkos elmék c. sorozatban az egyik szerpelő(Reid) ezt mondja: ˇ"Ez egy többszörös személyiséggel rendelkező skizofrén bűnöző bűnlajstroma".

....................Most akkor a skizofrénia mégiscsak egyenlő a többszörös személyiséggel?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. júl. 26. 19:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm ezt a rendkívül összeszedett választ!! :) :)

ha nem gond,én lehet írok privátba.

2016. júl. 27. 11:05
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Nem, nem gond. :)
2016. júl. 27. 11:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Hát haver, ha tényleg 15 éves vagy, le a kalappal előtted!
2016. aug. 2. 14:59
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, kérdező, a két betegség teljesen más, de a médiában, ahogy abban a sorozatban is, gyakran összemossák a kettőt, talán tudatlanságból, talán, mert úgy érdekesebb. A kettő együtt valóban érdekesebb, lásd Harcosok klubja c. film, amiben szerintem szintén a kettő egyszerre van jelen, ami nem tudom, lehetséges-e egyáltalán. Sőt, a skozofrének nem is mindig hallucinálnak meg ilyesmi, még ez sem igaz. Sokukról meg se mondanád, hogy az.
2016. aug. 20. 07:56
 15/15 anonim ***** válasza:
"Hangulati és érzelmi zavarok," : D Ez alatt mit értessz?
2021. dec. 8. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!