Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Frontin, vagy Rivotril?

Frontin, vagy Rivotril?

Figyelt kérdés
Aki próbálta már mind a kettőt: volt-e valami különbség, és ha igen, mi? Esetleg leszokási ügyben melyik a jobb?
2010. ápr. 16. 20:32
1 2
 11/14 anonim válasza:

A Rivotril nem hízlal, ahogy a Frontin és a Xanax sem. Az említett rokon valószínüleg többet evett, vagy az idegesség miatt vagy pótcselekvésként. Önmagában ezek a szerek nem hízlalnak.

Nekem egyszerre 2 orvosom van, az egyik aki a gyógyszert írja fel (Rivotril 0,5)amiből este veszek be egy felet vagyis 0,25 mg. Ha pánikolok akkor többet. A másik dokimhoz pedig terápiára járok (amúgy ők ketten együtt dolgoznak, csak az utóbbi nem írhat fel gyógyszert). A terapeutám szerint idiótaság gyógyszereket szedni, mert a terápia teljesen meggyógyít. A másik doki antidepresszánst is felírt, mert szerinte nekem azt mindenképp szednem kell! Egy szemet sem szedtem be belőle és lassan (már több mint fél éve) de biztosan javulok a terápiával és a kis Rivotrillal. Azt nem tudom milyen nehéz lejönni róla, még nem mertem megkockáztatni...

2011. aug. 5. 12:41
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

frontin ua. mint a xanax

mint minden gyógyszer ez is egyén és betegség függő, illetve az sem mindegy, hogy szedsz-e mellettük más gyógyszert

ÁLTALÁNOSSÁGBAN az a vélemény, hogy a xanax az rövidebb ideig hat (3-4 óra) és inkább nyugtató, a rivotril ezzel szemben komplexebb gyógyszer, 6-8 óráig hat és inkább szorongásoldó.

én súlyos szorongásra próbáltam mindkettőt. a betegségem sajnos nem olyan szinten van, hogy közösségben feszengek, vagy nehezen utazom tömegközlekedési eszközön, hanem konkrétan a lakásból kimenni probléma, vagy egyedül maradni itthon... szóval én szedtem mindkettőt, nekem a xanax sokkal jobban bevált (ezt szedem most is), a rivotril, nem hogy gyengébb, hanem konkrétan semmi hatással nem volt rám, pedig uo. dózisban szedtem. a rivotril kb annyit ért mint egy homeopátiás cukorkagolyó. mellékhatás egyiknél sem volt.

függés kérdéshez: ha nem háziorvos írja fel és nem marékszámra szeded ahogy a kedved tartja + folyamatosan felügyel egy SZAKORVOS (hetente, kéthetente)akkor nincs gond sem a rászokással, sem a leszokással. az sem feltétlenül igaz, hogy egyre nagyobb dózisok kellenek, én 3-4 éve szedem, és most is pont ua. szedek mint az első napon. az elhagyás sem gond, ha betartod a SZAKORVOS utasítását és hetek alatt csökkented nullára.

igazából ez a két gyógyszer azért veszélyes, mert sokan egyrészt feleslegesen szedik, másrészt kontrollálatlanul, harmadrészt, pedig sokan ha már jó vannak akkor egyik napról a másikra leteszik, amitől persze sz*rul lesznek és jönnek a netre szétfújni a rémtörténeteiket. egyébként ha rajtam múlna, az összes benzodiazepin származékot betiltatnám háziorvosi felírásra és csak pszichiáternek engedélyezném.

2017. máj. 5. 10:34
 13/14 anonim válasza:
Nekem azt mondta a háziorvosom hogy ő nem írhat fel benzodiazepineket (remélem jól írtam) hanem csak pszichiáter írhat fel.
2019. febr. 17. 20:15
 14/14 anonim ***** válasza:

Kezdem azzal hogy 27 éves férfi vagyok és a leírtak előtt semmilyen nyugtatót nem szedtem életemben. Kamaszként kissé túlzásba vittem az alkoholt meg az illegál szereket de az már több mint 10 éve volt és azóta nagyon tiszta életet élek.

1 hónapig szedtem 0,5mg rivotrilt. Reggel: 1/2, nap közben 1/2, este 1-2 (attól függően mennyire vagyok stresszes). Mellette szedtem antidepit: Coaxil és Mirzaten. Jártam terápiára is. Abszolut semmi hatását nem éreztem amikor bevettem a Rivot, még 2db-nak sem. Sokat javult az egészségügyi és érzelmi állapotom is, jobban alszom, nyugodtabb vagyok. Viszont konkrétan nem érzek olyat hogy beszedem és attól leszek nyugodtabb. Amikor pánik vagy düh rohamom volt valami miatt akkor 2db sem ért semmit.

Az orvosom azt mondta hogy elsősorban azért lenne fontos nyugtatót szednem, hogy megszokjam hogy a nagyon durva helyzetekben van ami segítség. Tehát később ne szedjem rendszeresen, de ha pl. valami miatt nagyon rossz érzelmi állapotban vagyok akkor tudjam hogy ott van ésmegnyugtat.

Mondtam neki hogy nekem pont ebben nem segít. Az általános közérzet javulást is lehet hogy inkább az antidepresszánsoknak köszönhetem. Most váltottunk 0,25-ös frontinra. Kicsit feszült voltam, gondoltam próbaképp beszedek 2-t. Hát nemtom, tompábbnak tompább lettem. Eléggé figyelnem kellett hogy észrevegyek egy kis nyugtató hatást. Lefekvés előtt is 2-t szedtem, nehezebben aludtam el és rosszabbul aludtam mint 1db rivotrillal.

Nálam nem a rendszeres szedés lenne a cél, hanem hogy amikor nagyon durva érzelmi állapotban vok vmi segítsen 1-1 alkalommal, vagy néha vannak rövid (max 1 hetes) időszakok amikor nagyon kéne vmi. Egyfajta gyors segélynek kéne. Ha nem válik be egyiknyugtató sem akkor marad az alkohol. Éles helyzetben (mikor rámjön a kétségbeesés, kilátástalanság, elkeseredés, harag, változó hogy melyik de a lényeg hogy ezek brutálisan erősen jönnek) még nem teszteltema Frontint. Sztem nem sokat fog érni. Viszont úgy érzem hogy a terápiának és az antidepresszáns kúrának köszönhetően ritkák lesznek az ilyen helyzetek.

Azt nem teljeesen értettem mért kell már 1,5 hónapja rendszeresen szednem nyugatót. Eleinte arról volt szó hogy azt antidepresszáns kúra első 22 hetében kell. Olyasmit mondott rá az orvosom, hogy "nagyon terheltaz idegrendszerem. Még egy darabig szednem kéne aztán fokozatosan lejönni". Az is mondta hogy a Rivotrilról sokkal nehezebb lejönni. Nagyon bízom az orvosomban, remek szakember. Hihetetlen sokat segített. Azért legközelebb megkérem hogy fejtse ki részletesebben miért kell még ezeket szednem.

Én csak tegnap váltottam Rivotrilról Frontinra. Összességében én azt mondanám hogy a Rivotril jobban segít az alvásban, a Frontinnak jobban éreztem a nyugtató hatását de az se túl sok. Pánik, kétségbesés és egyéb helyzetekben én a Frontinban jobban bíznék. Sajna még annyira nem vagyok a toppon, ezért tudom hogy lesz éles helyzet amikor kipróbálhatom.

Azt már most érzem hogy a Frontin tompít, fáraszt, lassít. Erre nekem nincs szükségem, mert az egyik fő problémám az volt hogy extrém fáradékony és lassú voltam. Ponthogy produktívabb szeretnék lenni nemhogy passzívabb. Szóval rendszeres szedésre és alváshoz és jobban ajánlanám a Rivót, durva érzelmi állapontban pedig a Fronyót.

2021. júl. 3. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!